Krimi9. november 2023

Bornholmsk bonde idømt bøde for dyremishandling: Fodrede gris med cola

Vinbonden Jesper Paulsen er blevet idømt en bøde for dyremishandling – hele omdrejningspunktet er den lettere mærkværdige kost, som hans grise får
En bornholmsk vindbonde er blevet idømt en bøde på 5000 kroner for dyremishandling – mishandlingen bestod i at fodre grisen med cola.
En bornholmsk vindbonde er blevet idømt en bøde på 5000 kroner for dyremishandling – mishandlingen bestod i at fodre grisen med cola.
 Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix

Colagris?

De fleste kender nok en enkel eller to, som har en stor forkærlighed for den mørke sukkerdrik.

Men i dette tilfælde skal det tages helt bogstaveligt. Der er nemlig tale om en gris, som er blevet fodret med den kalorieholdige læske.

Det koster nu ejeren, Jesper Paulsen, en bøde på 5000 kroner for dyremishandling.

Det skriver DR.

Hele omdrejningspunktet i sagen var den coladrikkende kælegris "Øffe", som vinbonden Jesper Paulsen passede – grisen blev dog aflivet tidligere på året, da den haltede på bagbenene.

I forbindelse med en anonym henvendelse til Dyrenes Beskyttelse om, at "Øffe" var meget overvægtig og dårligt gående, endte foreningen i august med at melde den bornholmske bonde for dyremishandling, skriver Danmarks Radio.

Jesper Paulsen mener dog selv, at der er tale om en personlig hetz mod ham og hans grise.

– Jeg tror, den handler lidt mere om, at der er nogen, der har set sig sure på, at jeg siden 2019 har haft nogle grise, der drikker cola, og dét synes de, er noget mærkeligt noget, siger han efter dommen til mediet.

Eine Coca Cola Flaschen aus Glas steht am 10.07.2017 auf einem Tisch in Memmingen (Bayern). Photo by: Karl-Josef Hildenbrand/picture-alliance/dpa/AP Images
Jesper Paulsen har haft flere grise, som blev fodret med cola. Den første, som i øvrigt også hed Øffe, fik omkring 0,75 liter cola hver dag. På billeder kan man se, at det er den helt gode variant - nemlig Coca Cola på flaske.
 Foto: Karl-Josef Hildenbrand

Vinbonden mener selv, at han behandler sine grise godt, og at de med en hektar jord og et stort søbad har det upåklageligt.

Bøden på 5000 kroner får da heller ikke Jesper Paulsen til at droppe den læskende diet til grisene – tværtimod.

Han har nemlig tænkt sig at anskaffe sig tre nye colagrise til foråret.

Sponsoreret indhold