Krimi14. september 2021

Borgmester modtog trusler på mail: - Jeg vil ikke finde mig i det

I april modtog Hjørrings borgmester Arne Boelt nogle ubehagelig mails, onsdag skal en 55-årig mand i retten for at have sendt trusler
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210217-124920-l_48mb.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Den socialdemokratiske borgmester i Hjørring, Arne Boelt, får jævnligt mails, der aldrig burde være sendt.

Han er begyndt at sende dem direkte videre til politiet. Onsdag bliver en 55-årig mand så fremstillet. Tiltalt for at sende trusler til borgmesteren på e-mail.

- Det er jeg selvfølgelig tilfreds med. Folk skal jo ikke true andre hverken med det ene eller andet, siger Arne Boelt til SE og HØR.

Den 55-årige mand er tiltalt for paragraf 19, stk 1 for at have truet en person, der handler i offentlig tjeneste eller hverv.

Ifølge anklageskriftet stod der blandt andet i mailen: "..... Jeg udfordre dig nu. Vi kan mødes og jeg vil elske og gi dig en røvfuld fucking politiske møj dyr.........Påmindelse en dag få vi fat i dig og dit afkom, ligesom du og dine kammersjukker har gjort os andre skade fucking møjdyr føj”

- Jeg går da ikke og ryster i bukserne, men jeg vil ikke finde mig i det, siger borgmesteren, der bliver mest påvirket, når det går ud over hans familie.

- Når det går ud over min familie, så er det slet ikke fedt.

- Det er så langt over stregen, slår Arne Boelt fast.

SE og HØR har forsøgt at få fat på den tiltalte mands forsvarer for at finde ud af, hvordan han forholder sig til tiltalen. Han er vendt tilbage på henvendelse.

Det er ikke første gang, at Arne Boelt oplever at blive truet. To sager om anbragte børn i Hjørring Kommune affødte nemlig i 2017 voldsom chikane af borgmesteren.

Her oplevede han at blive standset på gaden af maskerede mænd, der truede ham. Ligesom han fik hjulboltene på sin bil løsnet. Han oplevede også at komme hjem til et hus, hvor samtlige dørhåndtag var smurt ind i lort.

- Under sidste valg var jeg jo under lettere politibeskyttelse.

- En del af demokratiet bliver jo afsporet på den her måde.

Der forventes at falde dom i sagen morgen.

Sponsoreret indhold