Krimi5. april 2022

Bombe i Mia-sagen: Han har intet gjort

Anklagemyndigheden frafalder sigtelsen mod en 36-årig mand, der var sigtet for drabet på Mia Skadhauge Stevn. En anden 36-årig er fortsat sigtet og fængslet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sagen mod den ene af de to 36-årige mænd, der har været mistænkt for drabet på Mia Skadhauge Stevn, opgives nu.

Det sker efter, at manden de seneste måneder har været udsat for en massiv hetz, som mandens forsvarer i dag mener godt kunne være undgået.

Ifølge en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi har manden, der blev anholdt 9. februar i år sammen med sin jævnaldrende kammerat, intet strafbart med sagen at gøre.

Han blev da også modsat sin ven løsladt af både byretten og landsretten, der ikke mente, at politiets mistanke imod manden var stærk nok til en fængsling. Og det er politiet i dag enig i:

"Vores omfattende efterforskning af denne 36-årige mands færden er nu afsluttet – og den viser, at han ikke har noget at gøre med, at Mia forsvandt, og at hun senere blev fundet afgået ved døden," lyder det fra vicepolitiinspektør Frank Olsen i politiets pressemeddelelse.

"Derfor er sigtelsen mod denne mand helt frafaldet."

SAGEN KORT

Mia Stevn forsvandt efter en bytur i Jomfru Ane Gade natten til 6. februar.

Den 9. februar blev de to mænd anholdt, og dagen efter blev de stillet for en dommer i Retten i Aalborg. Den ene, der nu er renset for mistanke, blev løsladt af dommeren, og samme konklusion kom landsretten senere frem til.

Den anden blev varetægtsfængslet og har været det siden. De nægter sig begge skyldige.

Kort efter sin løsladelse fastholdt manden da også sin uskyld:

- Jeg har ikke så meget at sige. Jeg er ked af det og rystet. Det har været nogle hårde dage, sagde han dengang til BT.

- Og nu er jeg frikendt, lød det til eb.dk.

Fortsat fængslet

En anden 36-årig mand er anholdt og fortsat sigtet i sagen. Han sidder p.t. frivilligt fængslet.

"Vi kan ikke kommentere på detaljer i en igangværende efterforskning, men overordnet kan jeg slå fast, at vi fortsat har et omfattende arbejde foran os med at kortlægge forløbet, foretage afhøringer, undersøge tekniske spor og foretage sporanalyser samt gennemse videomateriale," siger Frank Olsen om denne del af sagen.

Sponsoreret indhold