Krimi20. september 2023

Boghandlers opsang virkede: Skoledrenge har erkendt tyveri

De seks drenge fra fjerde klasse har tilstået, at de stod bag et tyveri af Pokemon-merchandise for 1600 kroner.
Pokémon-kort er i høj kurs hos børn, men hos en boghandler i Hornslet tog det ovehånd.
Pokémon-kort er i høj kurs hos børn, men hos en boghandler i Hornslet tog det ovehånd.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

En lokal boghandlers opsang til børn og forældre har virket. Nu har seks drenge været forbi med deres forældre for at give ham en undskyldning for at have begået tyveri.

Anders Sølling Kristensen var ved at være godt træt af nogle af de børn, som kommer i hans Bog & Idé-butik i Hornslet.

Over en længere periode oplevede han, at der kom børn i skolealderen og stjal fra hans butik.

Senest røg der Pokémon-kort for 1600 kroner. Det fik butiksindehaveren til tasterne i den lokale bygruppe på Facebook, hvor han efterlyste seks drenge fra fjerde klasse på den lokale skole, som angiveligt stod bag tyveriet.

Samtidig kom han med en opsang og opfordring til forældre, skole og politi om at snakke med byens børn om tyveri.

– Vi har gennem en længere periode oplevet en tendens til, at der kommer børn, gerne i grupper, og ting forsvinder, siger Anders Sølling Kristensen.

Opslaget lavede han mandag, og siden har det fået stor opmærksomhed her på TV 2 Østjylland og TV 2. Opmærksomheden har nu båret frugt, fortæller Anders Sølling Kristensen.

De seks drenge, som han efterlyste, har alle meldt sig sammen med deres forældre og tilstået tyveriet.

– Drengene har været kede af det, og de har undskyldt. De er ikke i tvivl om, at de har gjort noget forkert, siger butiksejeren.

Han er glad for, at forældrene har taget affære i den konkrete sag.

– Det er dejligt, det er nogle skønne ansvarsfulde forældre, der gør det.

Anders Sølling Kristensen ønsker ikke at dele yderligere detaljer fra mødet med de unge gerningsmænd, der alle går på fjerde klassetrin på Hornslet Skole.

Men den seneste episode står ikke alene. Anders Sølling Kristensen har gentagne gange oplevet, at børn er kommet ind i hans butik og har forladt stedet med varer, de ikke har betalt for.

Derfor er han glad, at Hornslet Skole, SSP og det lokale politi har meldt sig på banen for at forebygge nye tilfælde af tyveri.

– Nu er vi ovre den seneste hændelse, og så skal vi til at tænke lidt på den lange bane. Jeg er inviteret til møde på skolen, så der er kommet noget positivt i gang, siger Anders Sølling Kristensen.

Overdraget til politiet

Tirsdag meldte Hornslet Skole sig klar til at bidrage til det forebyggende arbejde.

– Når vi får en konkret henvendelse, så samarbejder vi med alle dem, der er omkring, så vi kan kaste lys over, hvad der sket, og hvad kan vi gøre for, at der er nogle børn, der ikke kommer i uføre igen, siger pædagogisk leder Jan Leslie Pedersen.

Fra SSP lyder en opfordring til, at forældre tager snakken hjemme ved middagsbordet.

– Det handler rigtig meget om at tale med sine børn om, hvad der er rigtigt og forkert. Men nogle gange går det jo galt alligevel, siger formand for SSP-samrådet, Benny Husted.

De seks drenge, der stjal fra Bog & Ide i Hornslet, har udover en lærestreg fået besked på, at de ikke skal vise sig i butikken uden en voksen for en periode.

Anders Sølling Kristensen fortæller, at han har overdraget sagen til politiet, og han gør ikke yderligere i den konkrete sag.

Sponsoreret indhold