Krimi23. januar 2023

To børn formodes dræbt: Nu får naboerne svar

En mor formodes at have dræbt sine to børn, efter de alle tre blev fundet døde søndag. Nu håber politiet, at de kan give borgerne lidt klarhed om den forfærdelige sag
En forfærdelig sag har ramt den lille by Vejrumbo, hvor en 49-årig kvinde og hendes to børn søndag blev fundet døde.
En forfærdelig sag har ramt den lille by Vejrumbo, hvor en 49-årig kvinde og hendes to børn søndag blev fundet døde.
 Foto: Presse-fotos

Borgere i landsbyen Vejrumbro kan sidde med mange spørgsmål, efter at en mor og hendes to piger søndag blev fundet døde i byen, der ligger øst for Viborg.

Derfor vil vicepolitiinspektør Christian Toftemark fra Midt- og Vestjyllands Politi mandag aften stille sig op i forsamlingshuset i byen og orientere kort og svare på spørgsmål.

- Vi ved, at når noget så tragisk sker, giver det en masse frustrationer, spørgsmål, undren og rygter. Derfor har vi valgt at holde borgermøde i Vejrumbro, siger han.

Mødet vil foregå klokken 19.30 i forsamlingshuset i Vejrumbro.

- Vi håber på, at vi kan give lidt klarhed over, hvor langt vi er i efterforskningen, og at vi kan få afkræftet, hvis der er nogle rygter, der kører rundt.

- Der vil også være mulighed for generelt at tale borger til borger, og vi vil være i lokalet om aftenen, hvis man har brug for at tale en til en med en politimand, siger Christian Toftemark videre.

Også børn er velkomne på mødet, fortæller han.

- Der er ikke nogen grimme billeder eller andet. Jeg forestiller mig, at det bliver ret stille og roligt, siger vicepolitiinspektøren.

På mødet vil også sognepræst Anders Ellebæk Hansen og Viborg Kommunes børn- og ungedirektør, Søren Aakjær, være til stede, ligesom Offerrådgivningen vil deltage med råd og vejledning.

Det var lidt før klokken 14.30 søndag, at en bekendt af familien havde fundet de tre afdøde og slog alarm. Formodningen er, at den 49-årige mor slog sine to børn på 11 og 14 år ihjel og derefter begik selvmord.

Mandag oplyser vicepolitiinspektøren, at de to dræbte børn var piger.

Vejrumbro ligger i Viborg Kommune, som også har sat et kriseberedskab i gang.

Kommunikationschef Rune Jungberg Pedersen oplyser, at lærerne på pigernes skoler mandag morgen har talt med psykologer. Også elevårgangene har været samlet mandag morgen, og forældre orienteres.

- Lærerne på de berørte årgange kunne møde ind tidligere i morges og hjælpe dem med, hvordan man håndterer de klasser. Det er klart, at de årgange har været samlet her til morgen for at få snakket om det, siger han.

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad var den 11-årige elev i femte klasse på Møllehøjskolen i Bruunshåb, mens den 14-årige gik i ottende klasse på Hald Ege Skole.

Sponsoreret indhold