Krimi17. marts 2023

Børn bliver brugt til hashhandel – Enhedslisten vil gøre det lovligt

Efter afsløringen af at børn bliver brugt til hashhandel, vil Enhedslisten nu gøre det lovligt
Børn bliver brugt til hashhandlen på Christiania.
Børn bliver brugt til hashhandlen på Christiania.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hash skal være lovligt i Danmark.

Sådan lyder et forslag fra Enhedslisten, efter det er kommet frem, at børn helt ned til 14-års-alderen bliver brugt til at sælge hash på Christiania.

Det skriver TV 2 Kosmopol.

– Vi kan se en masse problemer både på Christiania, men faktisk også på Nørrebro, og de bunder i, at cannabismarkedet er et illegalt marked. Vi ville kunne komme bandekriminaliteten til livs, og vi ville kunne hjælpe dem, der i dag er cannabisbrugere ved, at det ikke er ulovligt, fortæller Rosa Lund, retsordfører for Enhedslisten.

Grundet dårlig omsætning i hashhandlen på fristaden er pusherne begyndt at hverve børn til at hjælpe med at få solgt de euforiserende stoffer.

– Det kan begynde med, at man bliver bedt om at hente noget mad, som jo er helt uskyldigt. Derfra tager relationen til, og langsomt bliver man fanget ind i det spind, der kan være svært at komme ud af. Det er en fælde, de unge langsomt fanges i, har Riad Tolba, sekretariatschef i SSP København, tidligere fortalt til KøbenhavnLIV.

I 2022 blev 34 personer under 18 år sigtet for at deltage i hashhandlen på Christiania, viser en aktindsigt, som avisen har fået.

Derfor vil man i Enhedslisten nu sætte ind over for rekrutteringen af børnene ved at gøre handlen med hash lovlig.

Det tyder dog ikke på, at partiet får held med at få forslaget igennem i Folketinget. Trods opbakning fra SF, Liberal Alliance og Alternativet, så er Dansk Folkeparti, Konservative, Socialdemokratiet og Venstre imod.

Sponsoreret indhold