Krimi19. april 2023(opd. 27. april 2023)

Bodils bilkamera hjalp politiet med eftersøgningen af 13-årig

Flere køber videokamera til deres biler, og det har været en stor hjælp i eftersøgningen af 13-årig
Dashcam er blevet populære i Danmark, og det har blandt andet hjulpet politiet i eftersøgningen af 13-årig.
Dashcam er blevet populære i Danmark, og det har blandt andet hjulpet politiet i eftersøgningen af 13-årig.
 Foto: Daniel Schfer/AP/Ritzau Scanpix

Bodil Grubak kan have været en vigtig brik i eftersøgningen af den 13-årige, der forsvandt lørdag eftermiddag i Kirkerup, efter hun havde færdiggjort sin avisrute.

For da Bodil Grubak tjekkede videomaterialet igennem på hendes mands dashcam i bilen, fandt hun sig noget af en overraskelse.

Her gik det nemlig op for hende, at kameraet har filmet, selv om bilen har været slukket, skriver TV 2 ØST.

Og da bilen havde holdt stille i Bodil Grubaks indkørsel siden lørdag formiddag, havde den fanget al bevægelse på vejen hele dagen.

Den 13-årige pige forsvandt cirka 800 meter fra, hvor Bodil Grubak bor, og derfor gav hun politiet det videomateriale, hun havde fra sin mands bil.

– Optagelserne kan have hjulpet efterforskerne i at klarlægge, om manden er kørt en bestemt vej forbi, og om de dermed skulle have fokus på nogle af de andre veje, som han kunne have været kørt væk fra Kirkerup. Så på den måde har det jo nok været en brik i det store puslespil, og jeg tænker, at det har været væsentligt, fortæller hun.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi var ude at opfordre borgere til at dele alt, hvad man havde af privat videomateriale blandt andet fra dashcams, så det kunne hjælpe med at finde pigen.

Kameraer i danskernes biler er blevet populære. Det oplever man for eksempel hos elektronikkæden Power.

– Det seneste år har vi set en firedobling i salget af overvågningskameraer til biler, fortæller Simon Frølich, der er salgschef hos Power til DR.

Hun blev fundet 27 timer, efter hun forsvandt på en bopæl hos en 32-årig mand. Han er nu varetægtsfængslet ind til 11. maj og sigtet for frihedsberøvelse og voldtægt af den 13-årige pige.

Politiet var efterfølgende ude at takke borgere for de mange henvendelser og private optagelser, der i sidste ende førte til, at politiet fandt pigen i live.

Sponsoreret indhold