Krimi19. februar 2024 (opd. 19. februar 2024)

Blodigt overfald i SuperBrugsen: Ung mand blev stukket 15 gange

Syv unge mænd er tiltalt for drabsforsøg, efter en 21-årig ung mand sidste år blev knivstukket i en dagligvarebutik
Super Brugsen har sat tape i gulvet for at markere afstand mellem kunderne, i Brøndby tirsdag den 17. marts 2020. Det skal mindske smitterisikoen.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)
Syv mænd er tiltalt for et særdeles blodigt drabsforsøg, hvor en ung mand blev jagtet ind i SuperBrugsen på Nørrebrogade.
 Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Efter en konfrontation ude foran en frisørbutik i januar sidste år flygtede en 21-årig mand ind i en SuperBrugsen-butik på Nørrebrogade.

Flere personer fulgte efter ham, og det endte med, at han blev stukket 15 gange med kniv. Den 21-årige fik hjertestop, men overlevede.

En 23-årig mand blev også stukket med kniv, da gerningsmændene flygtede ud af butikken.

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at syv unge mænd - der er mellem 17 og 21 år gamle - skal stilles til ansvar for det, der skete. De menes at være medlemmer af banden Loyal To Familia (LTF) og er alle tiltalt for drabsforsøg på den 21-årige mand, der blev stukket 15 gange.

Det skal være sket som led i en bandekonflikt, og de syv er derfor tiltalt efter den såkaldte bandeparagraf, der kan give dobbeltstraf.

En af de syv er desuden tiltalt for drabsforsøg på den 23-årige mand, der blev stukket en enkelt gang.

Alle syv nægter sig skyldige i tiltalen mod dem. En af dem - en 20-årig mand - erkender dog medvirken til vold. Flere af de tiltalte har meddelt, at de ikke ønsker at udtale sig i retten.

Episoden fandt sted 27. januar sidste år mellem 18.30 og 19.00.

Efter at den 21-årige var flygtet ind i SuperBrugsen, gik tre personer - iført masker og ifølge politiet bevæbnet med knive - i første omgang ind i SuperBrugsen for at lede efter den 21-årige. En enkelt person blev stående i indgangen.

Efter ikke at have fundet den 21-årige, der gemte sig i baglokalet, gik de tre personer ud igen. Men den 21-årige kunne ikke ånde lettet op.

Få minutter senere gik fire maskerede mænd ind i butikken. De endte med at finde den 21-årige, der i butikkens vinafdeling blev stukket adskillige gange flere steder på kroppen, så hans hjerte stoppede, mens han lå på butikkens gulv omgivet af smadrede vinflasker og deres indhold.

På vej ud stak en af gerningsmændene også en 23-årig mand, som var i SuperBrugsen for at købe ind. Han havde spændt ben for en af gerningsmændene, da de flygtede ud af butikken, og blev derefter stukket en enkelt gang ved leveren.

Politiet var hurtigt derefter på stedet. Vidner fik på Nørrebrogade en patruljevogns opmærksomhed. Beskeden lød først på, at der var sket et røveri i SuperBrugsen, men det viste sig altså at være noget mere alvorligt.

Der gik lidt tid, før politiet fik fat i dem, der nu sidder på anklagebænken. 23. marts blev seks af dem fremstillet i et grundlovsforhør efter at være blevet anholdt dagen før. Fire af dem var i forvejen fængslet for noget andet.

10. maj blev den syvende mand anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet.

Overvågningsbilleder fra SuperBrugsen samt andre kameraer i det nærliggende område har dannet grundlag for politiets efterforskning i sagen. Anklagemyndigheden havde mandag medbragt en 11 minutter lang video af hændelsesforløbet, som blev fremvist i retten.

Ud over fængselsstraf har anklagemyndigheden nedlagt påstand om, at seks af de tiltalte skal have frataget deres danske indfødsret og udvises.

Sponsoreret indhold