Krimi11. maj 2024

Blodige høns fik afspærret hus i sagen om 13-årig pige: Nu står huset tomt

Da sagen om kidnapningen af en 13-årig pige rullede sidste år, var alles øjne for en stund rettet mod et bestemt hus i Kirkerup, fordi der var blevet fundet blod. Nu står huset helt tomt
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Sagen mod en 33-årig mand, der er mistænkt for blandt andet at dræbe Emilie Meng, går nu i gang. Her kan du se, hvilke tre vigtige steder sagen kommer til at handle om.
 Video: Saad Ahmad/Patrick E. Nielsen

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en fortrolig mail til journalisterne på patrick@sh.dk

Politi, beredskab og presse.

Tilstedeværelsen var 16. april sidste år massiv på den stille Fladholtevej i Kirkerup, efter politiet i første omgang mistænkte en mand i forbindelse med sagen om kidnapningen af den 13-årige pige, som var forsvundet, mens hun kørte rundt med aviser i byen.

Der var nemlig fundet blod på mandens ejendom, hvilket fik politiet til at rulle det helt tunge skyts ud, hvor både hunde og droner hjalp til under eftersøgningen af den 13-årige pige.

Nu tager Retten i Næstved hul på sagen, der er en af Danmarkshistoriens største kriminalsager i nyere tid, hvor en nu 33-årig mand blandt andet er tiltalt for bortførslen af den 13-årige pige og drabet på Emilie Meng begået i 2016.

SE og HØR har i dagene op til det indledende retsmøde besøgt nærområdet i Kirkerup, hvor alle Danmarks øjne i april sidste år var rettet mod.

I den forbindelse forsøgte vi at indhente en kommentar fra den førtidspensionist og lejer, som var under mistanke i forbindelse med kidnapningen af den 13-årige pige, og som ellers blev beskrevet som en vellidt og velkendt mand i nærområdet.

Politiet arbejder ved hus på Fladholtevej i forbindelse med eftersøgningsindsatsen omkring Kirkerup syd for Slagelse søndag den 16. april 2023. Politi og andre leder efter den 13-årige pige, der blev meldt savnet lørdag. Pigen var ude og dele aviser ud, men vendte ikke tilbage.. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Politiet og deres teknikere arbejdede i et par timer intenst ved huset på Fladholtevej i Kirkerup 16. april sidste år, hvor de undersøgte, om husets beboer havde noget at gøre med en 13-årig piges forsvinden. Det viste sig senere, at den store alarm skyldtes nogle slagtede høns, som manden havde gravet ned på ejendommen. I dag står huset helt tomt.
 Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Ved første øjekast vandrer en flot påfugl rundt ude foran det charmerende lille hus, helt ligesom det forholdt sig da SE og HØR i april sidste år var til stede i forbindelse med politiets arbejde på ejendommen.

Sammenlignet med sidste år, hvor førtidspensionisten boede på adressen, er huset kort før retssagens begyndelsen fuldstændigt tomt, ligesom haven bærer præg af, at udlejningsejendommen ikke er beboet længere.

SE og HØR ville gerne have spurgt beboeren, hvordan det er at blive kædet sammen med sagen, og om det har påvirket ham uforvarende at blive blandet ind i den tragiske sag.

Tirsdag 14. maj er første retsdag ved Retten i Næstved, hvor der er afsat hele 18 dage til behandlingen af sagen.

Den nu 33-årige drabstiltalte i sagen erkender delvist kidnapningen af den 13-årige pige, det er dog uvist i hvilket omfang. Han nægter at have slået 17-årige Emilie Meng ihjel, ligesom han nægter at have forsøgt at bortføre en 15-årig efterskolepige i Sorø.

SE og HØR følger sagen fra start til slut

Sponsoreret indhold