Krimi23. juli 2023

Blev bortvist fra baren: Nu er han anholdt for brand med 11 døde

En bar i det nordlige Mexico brød i brand og kostede 11 personer livet. En mand er anholdt
11 personer mistede livet i branden på en bar i Mexico. 
11 personer mistede livet i branden på en bar i Mexico.
 Foto: Ritzau Scanpix

11 personer har mistet livet i en brand på en bar i grænsebyen San Luis Rio Colorado i det nordlige Mexico.

Branden var efter politiets vurdering påsat.

En mand er blevet anholdt, fortæller borgmesteren i San Luis Rio Colorado, Santos Gonzales. Kort inden branden blev manden bortvist fra baren, angiveligt fordi han havde chikaneret de kvindelige gæster.

Han menes at have kastet en molotovcocktail mod værtshuset, som i den forbindelse brød i brand.

Branden fandt sted i de tidlige morgentimer lørdag.

Blandt de omkomne er fire kvinder og syv mænd. En af de omkomne havde amerikansk statsborgerskab – muligvis dobbelt amerikansk-mexicansk statsborgerskab.

Det oplyser statsanklageren i delstaten Sonora, hvor San Luis Rio Colorado ligger. En anden af de omkomne var kun 17 år.

Alderen på de øvrige ofre fremgår ikke. Det er heller ikke oplyst, hvor gammel den formodede gerningsmand er.

Ud over de dræbte er fire personer kommet til skade. De blev indlagt på hospitalet, hvor de lørdag blev behandlet for deres kvæstelser.

Ifølge statsanklageren i Sonora er den mistænkte en ung mand, som var stærkt beruset på gerningstidspunktet. Han forlod baren, da han var blevet bortvist, men vendte senere tilbage til stedet.

Det var her, han kastede det, der formodes at have været en molotovcocktail, mod bygningen, hvor baren ligger. Det fremgår af en udtalelse fra anklagemyndigheden.

En molotovcocktail er en hjemmelavet brandbombe, som typisk består af en glasflaske, der er fyldt med en brandbar væske, samt en klud, der fungerer som lunte og leder ild ned til væsken.

San Luis Rio Colorado ligger i det nordøstlige hjørne af Mexico ved grænsen til USA og op mod den amerikanske delstat Arizona.

Byen har 176.000 indbyggere.

/ritzau/Reuters

Sponsoreret indhold