Krimi8. maj 2024

Bistandsadvokat til 13-årig: Kommer med bøn inden retssag mod 33-årig

Bistandsadvokaten til den 13-årige pige, der blev udsat for frihedsberøvelse, voldtægt og drabsforsøg, kommer med en bøn – kort før retssagen mod den tiltalte går i gang
Den 13-årige pige forsvandt 15. april 2023, mens hun uddelte aviser. Hun blev fundet i live 27 timer senere.
Den 13-årige pige forsvandt 15. april 2023, mens hun uddelte aviser. Hun blev fundet i live 27 timer senere.
 Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Politiets uhyggelige teori

Alles øjne rettes i næste uge mod Retten i Næstved, hvor én af de største retssager i nyere tid tager sin begyndelse: Her sidder en 33-årig mand tiltalt i en række yderst ubehagelige sager.

Nu – en lille uge før retssagen begynder – kommer én af de forurettede i sagen med en bøn.

Bistandsadvokaten til den 13-årige pige, der blev for udsat frihedsberøvelse, voldtægt og drabsforsøg, opfordrer således i et skriftlig svar til SE og HØR til, at der tages hensyn til familiens privatliv, og at der derfor heller ikke tages fotos eller video af den 13-årige pige eller hendes familie.

- Min klient og hendes familie beder om, at der fortsat tages hensyn til deres privatliv, og at de ikke kontaktes af pressen eller andre under deres deltagelse i hovedforhandlingen.

Det er ikke første gang, at bistandsadvokaten Hari Aaby Mandic kommer med en klar opfordring til medierne. Det samme gjorde han også i midten af januar, da anklageskriftet mod den 33-årige blev frigivet til medierne.

Dengang kaldte Hari Aaby Mandic anklageskriftet for ”en ubehagelig påmindelse om overgrebet".

- Hun håber på at undgå at blive konfronteret med detaljer om overgrebene. Vi tror på, at befolkningen vil støtte dette, og at medierne vil udvise forståelse.

- Min klient har brug for offentlighedens forståelse for, at hun gerne vil kunne se fremad og fokusere på at fortsætte sin almindelige dagligdag med skole, familie, venner og fritidsarbejde, lød det tilbage i januar fra Hari Aaby Mandic.

Den 13-årige pige forsvandt i april sidste år, da hun var på vej hjem fra sin avisrute i Kirkerup ved Korsør.

Først efter et 27 timer langt mareridt fandt politiet hende i et hus ved Korsør sammen med den 33-årige mand.

Manden blev anholdt og siden tiltalt for frihedsberøvelse samt tiltalt for gentagne tilfælde af voldtægter af den 13-årige.

Ifølge anklageskriftet forsøgte den 33-årige mand ligeledes at slå pigen ihjel, men det mislykkedes, da politiet befriede den 13-årige og i samme ombæring pågreb ham.

Manden er også tiltalt for drabet på Emilie Meng i 2016 og for et overfald på en 15-årig pige i Sorø i november 2022.

Den 33-årige har erkendt sig delvis skyldig i sagen om den 13-årige, mens han fastholder at være uskyldig i sagen om Emilie Meng og efterskoleeleven i Sorø.

Sagen tager sin begyndelse 14. maj. Der er afsat 18 dage til sagen.

Sponsoreret indhold