Krimi25. juni 2020

Birgitte er gift med en pædofil: - Jeg stoler på min mand

På trods af hele tre afgørelser i retten - senest en forvarringsdom - fastholder Birgitte Sandvad fortsat, at hendes mand er uskyldig
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/tv_2_front_0.jpg
 (Foto: TV 2 DANMARK © (copyright TV 2))

"Han spurgte om jeg kendte sådan nogle voksne, der godt kunne lide at have sex med børn"

Sådan lød den hårrejsende besked skrevet med blå kuglepen på en lap papir, som en ni-årig pige i 2018 afleverede til sine forældre.

Kort forinden havde hun mødt en fremmed mand på vej hjem fra Vinderups skoles boldbaner.

I Retten i Holstebro kom det siden frem, at manden havde samlet den ni-årige pige op i bil. Pigen forklarede, at manden havde sagt til hende, at han skulle køre hende ud til hendes mor, som var punkteret.

Men hendes mor havde slet ikke kørekort. Her gik det op for pigen, der var noget galt. Det var bare allerede for sent.

Manden kørte hende til et øde naturområde på Mors, hvor han voldtog hende, inden han kørte hende tilbage til Vinderup.

Historien om den uhyggelige voldtægtssag kan man læse om på TV2.dk, samt se i programmet "Station 2: Gift med en pædofil" torsdag aften.

Gerningsmanden, der sad i retten den 24. juni 2019, var Emil Sandvad. Og det var ikke første gang, han befandt sig på anklagebænken i forbindelse med seksuelle overgreb på børn.

Siljas historie

11 år forinden - i 2008 - sad Silja i en beige sofa hos politiet. Hun er 12 år gammel.

Ordene er svære at få frem. Så historien kommer i ryk.

En solrig sommerdag er hun ude og gå med familiens hund Mickey, da hun møder en dengang 24-årig Emil Sandvad. På en sti et stykke væk fra der, hvor Silja møder ham første gang, trækker han hende in di grøften, og truer med at kvæle hende, hvis ikke hun tager sine bukser af.

Den dengang 24-årige Emil Sandvad idømmes tre års fængsel for voldtægten samt besiddelse af børneporno.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/8e08f29b-755d-4ba9-91be-f47fa7b0225e.jpg
 (Foto: TV 2 DANMARK © (copyright TV 2))

Den 12-årige Silja sidder i politiets afhøringslokale og kæmper med at fortælle om det fyrgtelige overgreb. Foto: TV2 DANMARK

Emil og Birgitte

Mens Emil sidder i fængsel, får han kontakt til en gammel flamme. Birgitte, som han har gået på efterskole med. Forelskelsen fra dengang var intakt, viste det sig.

Birgitte kender til Emils domme, ligesom hun har rig mulighed for at læse om historierne i medierne, men alligevel bliver de gift den 12. december 2012 på rådhuset i Horsens.

Familien og en fængselsbetjent var vidner.

- Hvis det virkelig er foregået, er det da ikke godt. Men jeg var nødt til at følge mit hjerte. Jeg kan jo ikke forhindre mit hjerte i at elske ham. Fortid er fortid, og man har lov til at komme videre, siger Birgitte ifølge TV2.

I fem og et halvt år efter hans løsladelse i 2013, flytter parret mange gange. Det er svært at finde et sted, hvor de ikke dagligt modtager trusler eller chikane på grund af Emils gerninger i fortiden.

Men Birgittes problemer skal vise sig kun at blive større, da den ni-årige pige fra Vinderups skole fem år efter afleverede først sedlen til sine forældre og siden et tegnet kort til politiet.

- Det er lige før, vi kan lægge det ovenpå et Krak-kort og finde gerningsstedet, husker faren, at efterforskeren sagde dengang.

Og det kunne de.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/ab6103fb-24ac-47f3-aa26-940c099a822e.jpg
 (Foto: TV 2 DANMARK © (copyright TV 2))

Emil Sandvad har i alt tre domme., hvoraf den sidste er en forvarringsdom. Han kommer først på fri fod igen, når læger vurderer, at han ikke længere er farlig. Foto: TV2 DANMARK

Den 24. juni 2019 sad Emil Sandvad på anklagebænken for tredje gang i sit liv. Retsagen endte i Vestre Landsret med en forvarringsdom til Emil Sandvad.

- Jeg vælger at tro på ham, fordi jeg altid har kunnet stole på ham. Hvorfor skulle han lyve over for mig? Jeg kan ikke få det ind i mit hoved. Min mening er stadig, at han er uskyldig. Og det vil det være, indtil den dag jeg dør, fortæller hans kone Birgitte Sandvad, som tilføjer:

- Han har lovet både mig og hans familie, at han aldrig ville gøre det igen. Han havde lovet os det, så hvorfor skulle han så gøre noget dumt?

Du kan se hele "Station 2: Gift med en pædofil" på TV2 i aften klokken 20.40 - eller allerede nu på TV2 PLAY.

Sponsoreret indhold