Krimi 10. maj 2019

Birgitte død af virus: Ville redde hundehvalp

24-årige Birgitte Kallestad mistede livet, da hun på en ferie til Filippinerne forsøgte at redde en lille hundehvalp.
Foto: privat

Den unge norske kvinde døde, efter hun blev smittet med rabies også kaldes hundegalskab under en rejse til Filippinerne for to måneder siden.

For to uger siden blev hun testet positiv for sygdommen. Lørdag blev hun indlagt på traumeafdelingen på hospitalet i den norske by Førde. Trods intensiv behandling stod den unge kvindes liv ikke til at redde, og hun åndede ud for sidste gang i mandags. 

- Patienten døde fredeligt med sin nærmeste familie omkring sig, sagde sygehusdirektøren Trine Hunskår Vingsnes til NRK. 

 Familien til den norske kvinde sendte i går med en pressemeddelelse, hvor de fortæller, hvad der skete, da hun blev smittet. Det skriver det norske medie VG. 

- Da der verserer mange rygter, vælger vi at gå ud med den sande historier, om hvad der skette, skriver familien. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ifølge familien rejste hun til Filippinerne i februar sammen med flere venner. Og de var ude og køre på knallert, da de så en lille, hjælpeløs hvalp i vejkanten. 

- Birgitte løftede hvalpen op i en kurv og tog den med hjem. Hun vaskede den og passede den og til hendes store glæde begyndte den at blive mere frisk. 

- Alle i huset legede med hvalpen, også familien som boede på resortet og nabobørnene. Efter et stykke tid begyndte den at bide, som hvalpe jo gør. Det nappede i fingrene, når de legede. Alle fik nogle små hvalpebid i ferien, skriver familien videre i pressemeddelsen. 

Men først et stykke tid efter, at Birgitte var kommet hjem, begyndte hun at blive syg. Derfor var der ikke nogen der koblede det sammen med hvalpebiddene på ferien. 

- Hun havde fæere ture til lægevagten og blev til sidst indlagt. 

Sygdommen eskalerede, mens lægerne kæmpede for at finde et svar på, hvorfor Birgitte var så syg. 

Birgitte og vennerne var ikke vaccineret for rabies, fordi det ikke er påkrævet i Filippinerne med mindre man rejser til områder med dårlige hygiejniske og sanitære forhold. 

- Vores kære Birgitte elskede dyr. Vores frygt er, at dette sker for andre, der har et ligeså varmt hjerte som hende. Vi ønsker, at denne vaccine kommer på programmet for steder, hvor der kan være rabies, og at folk er opmærksomme på farerne. Kan vi opnå dette, kan vores sålstråles død redde andre. 

- Varme hilsner fra familien, afslutter de. 

Rabies er en alvorlig virussygdom, der smitter fra dyr til menneske ved bid, krads og spyt. Virussen angriber og ødelægger i sidste ende hjernevæv. 

Sponsoreret indhold