Krimi6. august 2021

Billedet går verden rundt: Strandet spækhugger kæmpede for sit liv

En kæmpestor spækhugger strandede på Prince of Wales Island i Alaska, og redningsaktionen får nu massiv opmærksomhed verden over
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210802-190649-1-1920x1440we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Mens de blot kan vente på tidevandet, holder folk på Prince og Wales Island i Alaska vejret, og håber på det bedste for en stakkels strandet dræberhval, som er gået til grund på de udtørrede sten.

Det store havdyr blev første gang spottet ud for British Columbia af folk, som sejlede forbi, og som siden tilkaldte myndighederne omkring klokken 9 om morgenen torsdag i forrige uge.

Det skriver flere medier – herunder New York Times.

Liggende på de hårde klipper omring 1,2 meter over havoverfladen, var det ganske umuligt for den 13 år gamle hval at rykke sig ud af flækken – og da slet ikke uden at få blodige skrammer på undersiden af kroppen.

Den amerikanske kystvagt sendte herefter NOAA (The National Oceanic and Atmospheric Administration) afsted mod den hårdt pressede spækhugger, med navnet T146D, som inden da var blevet holdt kold og våd af frivillige, der kastede spande med vand på den.

Herunder Chance Strickland, som er kaptajn på en privat yacht.

Hvaltårer

Tara Nielson delte billederne af hvalen som en af de første, og skrev på Twitter:

- I alle de år, jeg har boet her, har jeg aldrig set noget lignende.

Alt i alt tog det seks timer for tidevandet at vende tilbage og befri spækhuggeren fra den ubehagelige situation, og klokken to om eftermiddagen svømmede den væk fra stedet.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/e7fqwhuuyae1fs-.jpg
 Foto: Twitter

Spækhuggeren måtte væbne sig med tålmodighed, da den gik på grund. Heldigvis var mange gode folk klar til at holde den kold og våd. (Foto: Twitter)

Strickland fortæller til New York Times, at han kunne høre spækhuggeren kalde til sine artsfæller, da de endelig var fri.

- Jeg taler ikke så godt ”hvalsk”, men den virkede virkelig begejstret, siger han, før han forklarer, at han og resten af besætningen desuden byggede en lille ”køje” til hvalen, så den ikke kom mere til skade på stenene.

- Der kom tårer ud af øjnene på den. Det var virkelig trist, siger han til mediet.

Den usædvanlige hændelse skete bare en dag efter et voldsomt jordskælv, som ramte Alaskas sydvestlige kyst. Det blev målt til at være landets kraftigste skælv i løbet af de seneste 50 år, men NOAA afviser, at det og den strandede hval skulle have haft en sammenhæng.

I alt er fem hvaler – inklusiv T146D – strandet ved den canadiske vestkyst i løbet af de seneste 20 år.

Sponsoreret indhold