Billedet der chokerede: Den 14-årige der faldt fra himlen

Det er næsten lig med den sikre død:

Hvis ikke den manglende ilt tager livet af dig, vil de frysende temperaturer.

Eller også vil du blive knust af det tunge hjulstel – hvis du da ikke i stedet styrter i den vissee død.

Alligevel har der gennem årene været flere sager, hvor blinde passagerer har forsøgt at snige sig ombord på et fly – for blot at omkomme undervejs på turen.

En af de mere hårrejsende sager stammer fra 1970, hvor en australsk dreng på blot 14 år led samme skæbne – mens en amatørfotograf uden at vide det forevigede det hele på kamera.

Artiklen fortsætter under billedet....

Billedet tog amatørfotografen John Gilpin - først bagefter opdagede han, hvad han havde foreviget.

Det var først, da han fremkaldte billedet, at amatørfotografen opdagede, hvad han havde fotograferet. Foto: John Gilpin

Unge Keith Sapsford fra den sydlige del af Sydney blev af mange beskrevet som en rebel og en dreng, der var svær at styre.

Da han var 14 år, valgte hans forældre da også at sende ham på et hjem for katolske teenagere. Men heller ikke her kunne man styre den vilde og eventyrlystne teenager.

Efter blot tre dage stak han af – og kort efter begik han sit livs værste fejl.

22. februar 1971 sneg han sig ind på landingsbanen ved Sydney Airport. Her kravlede han op på et Douglas DC-8-fly med kurs mod Tokyo.

Den unge mand gemte sig i flyets landingsstel-rum, inden flyet kort efter gik på vingerne.

Den dødsensfarlige tur

 

Mellem 1947 og 2012 har der været 96 kendte sager med blinde passagerer, der har forsøgt at gemme sig under et fly. Af dem døde 73, mens kun 23 overlevede.

 

Senest døde en mand 30. juni 2019, da han styrtede i døden fra et passagerfly, der var på vej fra Nairobi til Heathrow i London. Manden havde opholdt sig under flyet i ni timer.

På samme tid – uvidende om den tragedie der kort efter ville udfolde sig – stod en amatørfotograf ved navn John Gilpin og tog billeder ved lufthavnen.

Han knipsede også med kameraet, da Douglas DC-8-flyet gik i luften. Og det var i det øjeblik, at han fotograferede øjeblikket, hvor Keith styrtede til jorden fra 46 meters højde, mens flyet lettede.

Faktisk opdagede amatørfotografen slet ikke, hvad han havde foreviget, før han en uge senere fremkaldte billederne. Billederne indgik i politiets efterforskning af den tragiske sag.

Politiet konkluderede efterfølgende, at den 14-årige dreng døde, fordi han ikke var klar over, at landingsstellets dør ville åbne sig, når flyets hjul trak sig tilbage.

 

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close