Krimi21. april 2023

Bent Isager-Nielsen: Derfor skal politiet lukke ned nu

Der er flere vigtige – og gode – grunde til, at politiet slet ikke udtaler sig om en mulig forbindelse mellem den sigtede i sagen og det uopklarede drab på Emilie Meng
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Hvad er op og ned i hele sagen? Se explaineren ovenover og få et indblik i den kedelige sag.
 Video: Aller TV

Han er sigtet for at have bortført og seksuelt forulempet en 13-årig pige i weekenden.

Men er den 32-årige mand også gerningsmanden i én af Danmarkshistoriens mest uhyggelige drabssager: Det uopklarede drab på 17-årige Emilie Meng?

Dét spørgsmål har utallige danskere higet efter at få svar på hele ugen.

Men danskerne skal ikke forvente et svar fra dem, der måske har svaret.

Politiet kommer således ikke til at dele nogen former for udtalelser, så længe efterforskningen står på.

Og det er der både flere vigtige – og gode – grunde til, forklarer tidligere drabschef og politiinspektør Bent Isager-Nielsen til SE og HØR:

- Det er selvfølgelig frustrerende for befolkningen, at der nu er helt stille fra politiet. Mange tænker nok, ”hvorfor siger de ikke noget?”. Men det kan de altså ikke, siger Bent Isager-Nielsen og tilføjer:

- Når man leder efter en 13-årige pige, involverer man alle – borgere og medier – for at få sagen opklaret. Men så snart, der er en mistænkt, går andre hensyn i gang. Der er blandt andet hensyn til den mistænkte, som jo ikke er dømt endnu, men også efterforskningsmæssige hensyn, fortæller Bent Isager-Nielsen.

Det går ikke!

I de 27 timer, hvor den 13-årige pige var forsvundet, delte politi løbende oplysninger med offentligheden. Her bad efterforskere ikke blot om tips og ledetråde i sagen – de gav også seneste nyt og røbede vigtige detaljer om efterforskningen.

Men i dét øjeblik, hvor den 13-årige pige lykkeligvis blev fundet i live, skiftede politiet fuldstændig strategi og klappede i.

Det skal dog ikke tolkes, som at efterforskningen nu er afsluttet. Tværtimod, forklarer Bent Isager-Nielsen.

Efterforskningen er stadig i fuld gang, men foregår nu diskret. På den måde kan politiet sikre arbejdsro og undgå at afsløre eller røbe detaljer fra efterforskningen, som ikke gavner at dele med offentligheden.

- Det dur jo ikke, at de går ud og fortæller, at de nu mistænker hr. Jensen og hr. Pedersen. Det vil jo slet ikke give mening, forklarer Bent Isager-Nielsen og tilføjer, at sådanne udtalelser kun vil bidrage med én ting:

- Det vil jo give danskerne endnu mere blod på tanden til at skrive negative kommentarer på de sociale medier og måske forplumre efterforskningsskridt.

Forfølger to spor

Den tidligere drabschef fastslår, at danskerne ikke skal være i tvivl om, at politiet nu arbejder på højtryk for at få afdækket, hvem den 32-årige mand i sagen om den 13-årige er. Og her er der ifølge Bent Isager-Nielsen heller ingen tvivl om, at politiet vil undersøge den 32-årige i forbindelse med Emilie Mengs uopklarede drab i 2016.

- Der er rigtig mange afhøringer og andre efterforskningsskridt lige nu, der foregår i det diskrete. Ikke bare i Emilie Meng-sagen, men i andre relevante sager. Alt sammen med det ene formål at undersøge: Har ham her lavet andet end det, han er sigtet for?, forklarer Bent Isager-Nielsen.

Han tilføjer, at der lige nu er to spor, som politiet formentlig forfølger:

- Der er selvfølgelig sagen om den 13-åroige, der stadig skal undersøges til bunds. Men der er også et endnu større spor, der efterforskes: Hvad kan han ellers have lavet, og i den del indgår Emilie Meng-sagen indlysende.

Men før politiet har håndfaste beviser, der enten be- eller afkræfter en mulig sammenhæng, må danskerne væbne sig med tålmodighed.

Og det kan tilmed tænkes, at vi aldrig får det endegyldige svar, forklarer Bent Isager-Nielsen:

- Der kommer jo et tidspunkt, hvor der er udfærdiget et anklageskrift, og der vil nøjagtigt stå, hvad manden bliver tiltalt for, og hvad politiet altså mener, man kan bevise.

Der vil dog også stå noget mellem linjerne, som danskerne aldrig bliver involveret i, forklarer den tidligere drabschef:- Bag de juridiske og meget faktuelle ord detanklageskrift vil der være mange ting, man har undersøgt til bunds, som IKKE vil stå der. Man skriver jo ikke, at man har undersøgt andre sager, hvor det ikke er fundet bevist, at den pågældende kan være gerningsmand. Alle de mange ting, man givetvis har undersøgt, melder man ikke ud. Man kan i sagens natur ikke f ex skrive, at ”han måske er gerningsmand, men vi fandt ikke tilstrækkelige beviser”.

Ifølge Bent Isager-Nielsen kan der gå lang tid, før anklageskriftet er udfærdiget og bliver delt med offentligheden.

Indtil da har han ét råd til danskerne:

- Vær tålmodige og tro på, at vi har toptunet politi, der lige nu undersøger alle de spor og ledetråde, der er relevante. Og lad være at dele alle mulige teorier og mistanker – overlad efterforskningen til politiet.

Sponsoreret indhold