Krimi29. december 2022

Begravede sin nyfødte i haven: 20-årig kvinde blev frikendt

Amerikanske Brooke Skylar Richardson blev frikendt for drabet på sin nyfødte baby i en yderst opsigtsigtsvækkende sag. Nu kæmper hun for at få renset sit navn fuldstændigt
Amerikanske Brooke Skylar Richardson blev frikendt for drabet på sin nyfødte baby i en yderst opsigtsigtsvækkende sag. Nu kæmper hun for at få renset sit navn fuldstændigt.
Amerikanske Brooke Skylar Richardson blev frikendt for drabet på sin nyfødte baby i en yderst opsigtsigtsvækkende sag. Nu kæmper hun for at få renset sit navn fuldstændigt.
 Foto: YouTube

Amerikanske Brooke Skylar Richardson var som helt ung en lovende cheerleader.

Men i juli 2017 tog den unge kvindes liv en alvorlig drejning.

Her blev hun tiltalt for at have dræbt sin nyfødte baby og for efterfølgende at have forsøgt at gemme liget ved at grave det ned i forældrenes have.

Brooke Skylar Richardson risikerede fængsel på livstid, hvis hun blev kendt skyldig i de alvorlige tiltaler.

Brooke var en talentfuld cheerleader, men alt ændrede sig, da hun blev tiltalt for at have dræbt sin baby.
Brooke var en talentfuld cheerleader, men alt ændrede sig, da hun blev tiltalt for at have dræbt sin baby.
  Foto: YouTube

I september 2019 kunne den unge kvinde så ånde lettet op, da juryen efter fire en halv times votering fandt hende ikkeskyldig i overlagt mord, uagtsomt manddrab og børnemishandling.

Brooke Skylar Richardson blev dog fundet skyldig i usømmelig omgang med lig. Dagen efter blev hun idømt syv dages fængsel i den sag.

Da hun allerede havde siddet fængslet i over syv dage, blev hun løsladt på stedet.

Den opsigtsvækkende sag er dog ikke slut. Nu kæmper den i dag 23-årige kvinde for at få renset sit navn fuldstændig.

Det skriver FOX 19 NOW.

Den unge kvinde kæmper nu for at få dommen – og selve sagen – fjernet fra retssystemerne, så det ikke længere vil være muligt for nysgerrige at søge den frem.

Brooke brød grædende sammen, da hun blev frikendt for drabet på sin egen baby.
Brooke brød grædende sammen, da hun blev frikendt for drabet på sin egen baby.
 Foto: YouTube

Den amerikanske kvinde fra Ohio skal dog regne med altid at blive forbundet med sagen.

Retssagen trak nemlig overskrifter over hele verden, da hun blev frifundet i 2019. Og særligt ét øjeblik gik verden rundt: Øjeblikket, hvor Brooke Skylar Richardson blev frikendt.

Inden frifindelsen var hun tydeligt nervøs i retslokalet i Warren County, Ohio – hun rystede på hænderne og var flere gange tæt på at bryde sammen.

Da juryen annoncerede, at hun var frifundet i de tre alvorlige tiltaler, brød Brooke Skylar Richardson resolut sammen i gråd.

Da frifindelserne blev læst højt, udbrød hendes mor: “Vi elsker dig. Vi elsker dig, baby”.

Hendes forældre fortalte kort efter, at de ville tage hende med hjem – men først efter, at de havde været forbi hospitalet.

Brooke Skylar Richardson havde ifølge forældrene lidt af en spiseforstyrrelse i flere år og vejede kun 40 kilo, da hun blev frikendt.

Brooke under sin afhøring tilbage i juni 2017. 
Brooke under sin afhøring tilbage i juni 2017.
 Foto: YouTube

Anklageren havde forinden forsøgt at overbevise juryen om, at Brooke Skylar Richardson dræbte sin baby, fordi hun ikke følte sig klar til at blive mor i en alder af 18 år.

Ifølge anklageren smadrede den unge kvinde sin nyfødte babys hoved med en sten, før hun begravede liget af babyen i haven.

I ugerne efter hun havde opdaget graviditeten, udeblev Brooke Skylar Richardson desuden fra flere planlagte kontroller og lægebesøg. Hun ignorerede også opkald fra lægerne, lød det i anklagen mod hende.

Under retssagen blev der desuden afspillet en af politiets afhøringer. Her kunne man høre, hvordan den unge kvinde fortalte politiet, at hun ikke ringede tilbage til lægerne, fordi hun var bange.

– Jeg ønskede ikke at få en baby, sagde hun blandt andet i afhøringen.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2019-09-13_kl._16.41.14.png
 (Foto: YouTube)

Hun fortalte desuden politiet, at hun undersøgte mulighederne for abort, men at hun fandt ud af, at hun var for langt henne.

Hun afviste dog blankt, at hun havde fremprovokeret aborten selv.

Desuden mente anklagerne, at Brooke Skylar Richardson havde søgt på sætningen “hvordan skiller jeg mig af med en baby” på nettet, da hun opdagede, at hun var gravid.

Forsvaret fastholdt under retssagen, at Brooke Skylar Richardsons baby var dødfødt og blev født så tidligt i graviditeten, at det ikke levede op til de juridiske krav for at blive betragtet som en baby.

Forsvaret fastholdt ydermere, at den unge kvinde efter fødslen gik i panik – og at det var derfor, hun valgte at begrave babyen i forældrenes have.

Retsmedicinerne har aldrig haft held til at fastlægge, hvad babyens præcise dødsårsag var.

Du kan se øjeblikket, hvor Brooke bliver frikendt for drab, i videoen herunder:

Sponsoreret indhold