Krimi22. marts 2023

Begik indbrud og stjal 4000 kroner: Så fik tyven dårlig samvittighed og afleverede alle pengene tilbage

Til trods for, at tyven i sidste ende afleverede pengene tilbage, har episoden fået konsekvenser for Salling Auto, som nu har set sig nødsaget til at installere overvågning
En besked på gebrokkent engelsk og 4000 kroner i kontanter. Sådan endte sagen fra Rosley, hvor Salling Auto var udsat for indbrud og tyveri.
En besked på gebrokkent engelsk og 4000 kroner i kontanter. Sådan endte sagen fra Rosley, hvor Salling Auto var udsat for indbrud og tyveri.
 Foto: Nicholaj Primdal

Klokken 23.41 gik alarmen i fredags hos Salling Auto i Roslev.

En smule nervøst reagerede en medarbejder på alarmen, og med politiet i røret undersøgte han, hvad der var sket.

Kasseapparatet på værkstedet var lukket, men alligevel tjekkede han kassen og trykkede den ud og så, at der var penge at finde. Dog ikke alle pengene.

Der var nemlig blevet taget 4000 kroner.

Sagen sluttede dog ikke der. Tyven har sidenhen fortrudt sit indbrud, og derfor afleverede han alle pengene tilbage.

Her lå også en seddel, hvor tyven har skrevet en besked på gebrokkent engelsk.

– Look in de mail boks.

– Hello. I wery sorry for entring shop but door was opin. I putt all back 4000 danisk krons. Sincerli David. I regret it.

Tyveri hos Salling Auto

Salling Auto havde inden episoden ikke overvågning. Det havde naboen til gengæld, og her blev tyven fanget.

Den hætteklædte tyv ankom klokken 23.31 ved værkstedet og på overvågningen går tyven meget tvivlende rundt. Han går igen klokken 23.34.

Men 23.36 kommer han tilbage, og fem minutter senere går alarmen altså.

Indehaver af Salling Auto, Nicholaj Primdal, fortæller til SE og HØR, at politiet også har set videoovervågningen fra naboen, men sagen endte altså med at blive droppet der.

– Jeg har stor respekt for, at han afleverer pengene tilbage, siger indehaver hos Salling Auto Nicholaj Primdal til SE og HØR.

Om tyven er dansk eller engelsk og faktisk også hedder David, står stadig tilbage i det uvisse.

Selv om tyveriet har medført lidt grin hist og her og givet et smil på læben, har indbruddet fået konsekvenser for Nicholaj Primdal og Salling Auto.

– Det er stadig virkelig irriterende og utrygt. Vi havde ikke overvågning før, men det er blevet bestilt nu og er på vej op.

Politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive, har til TV MIDTVEST fortalt, at tyven dog alligevel vil blive sigtet, hvis man skulle finde "David".

Man har dog ikke meget at gå ud fra, da den hætteklædte tyvs identitet ikke var til at gætte ud fra videoovervågningen.

– Hvis vi opererer med en profil, så skulle det være en ærlig tyv. Hånden på hjertet, så tror jeg, at vi stopper efterforskningen her, siger politiassistenten til TV MIDTVEST.

Sponsoreret indhold