Krimi27. maj 2022

Begik hærværk mod kunstværk: Får støtte fra kollegaer

Kunstneren Ibi Pippi modtager nu støtte fra sine to kollegaer Kristian von Hornsleth og Poul Pava, efter han er blevet sigtet for hærværk begået mod et Asger Jorn maleri.
Poul Pava, Ibi-Pippi og Kristian von Hornsleth med maleriet, der skal støtte Ibi-Pippi økonomisk. Maleriet har fået en startspris på 150.000 kroner.
Poul Pava, Ibi-Pippi og Kristian von Hornsleth med maleriet, der skal støtte Ibi-Pippi økonomisk.
 Foto: PR-foto

"Fuck Jorn"

Så klart lyder budskabet fra Kristian von Hornsleth, Poul Pava og den hærværks-sigtede kunstner Ibi-Pippi.

Budskabet kommer efter Ibi-Pippi 29. april ifølge kunstneren selv "modificerede" et berømt Asger Jorn maleri på Jorn Museet i Silkeborg.

Her påklistrede Ibi-Pippi et billede af sig selv oven på den berømte ælling og signerede desuden værket, da det ifølge hende nu er et Ibi-Pippi værk.

Det har fået de tre kunstnere til at gå sammen om et værk, der skal støtte Ibi-Pippi økonomisk ved den kommende retssag.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sådan ser maleriet ud, der skal hjælpe Ibi-Pippis økonomisk ved en kommende retssag. Kunstværket har en startpris på 150.000 kroner.
Sådan ser maleriet ud, der skal hjælpe Ibi-Pippis økonomisk ved en kommende retssag. Kunstværket har en startpris på 150.000 kroner.
 Foto: PR-foto

De to kunstnere tilkendegiver dermed deres støtte til Ibi-Pippi, der ellers har fået en del kritik rundt om i landet efter sin happening på Jorn Museet i Silkeborg.

Selv siger kunstnerne, at værket netop er en kommentar til Ibi-Pipis modificering af Asger Jorn-maleriet.

- Det er ofte med store konsekvenser at bryde de småborglige paradigmer i kulturen og det kan være svært at forstå en fritænker som Ibi-Pippi i en ufri verden

- Men hvis vi giver plads til eksperimenterne, giver vi plads til udvikling af hele kulturen, - i sidste ende mod mere fred og mere demokrati, udtaler Kristian von Hornsleth i forbindelse med pressemeddelelsen om støtteværket.

Maleriet fra de tre kunstnere udbydes nu til salg med en startpris på 150.000 kroner.

Indtægten fra salget går ubeskåret til at støtte Ibi-Pippi i den kommende retssag, fremgår det af pressemeddelelsen.

Sponsoreret indhold