Krimi27. januar 2024

Bedragerisag mod Tessie Skovly droppet: - Jeg er blevet holdt for nar

Da Michael Nedergaard blev snydt af en såkaldt influencer, meldte han det til politiet. Men nu har politiet lagt sagen ned, fordi det koster for mange ressourcer
Interview med deltagerne i Ex on the Beach 2019 sæson 3.Sted: Porto Cheli, Grækenlandjour: Louise Andersendato: 20190614foto: Thomas Laursen
Tessie Skovly deltog i 2019 i tredje sæson af realityprogrammet "Ex on the Beach". Siden da er Tessie blandt andet blevet dømt i en sag om bedrageri - men det har tilsyneladende ikke fået hende til at stoppe med at snyde folk.
 Foto: Thomas Laursen

Har du oplevet snyd med en influencer? Så hører vi gerne fra dig. Skriv en fortrolig mail til journalisten på patrick@sh.dk

LÆS OGSÅ: Nye anklager mod Tessie Skovly: - Hun snød mig for 17.000 kroner

Michael Nedergaard ville egentlig bare have noget reklame for sin virksomhed, men endte i stedet ud i en langtrukket sag om bedrageri.

Nu kan han dog godt skyde en hvid pil efter at få retfærdighed i sagen - den er nemlig blevet droppet af Østjyllands Politi.

Det har politikredsen meddelt Michael Nedergaard, der som ejer af virksomheden "Super-Kids" endte med at melde influencer og realitydeltageren Tessie Skovly til politiet, fordi hun tog fusen og 1500 kroner fra ham.

Tessie Skovly kontaktede selv Michael Nedergaard, der aftalte med den tidligere "Ex on the Beach"-deltager, at hun skulle promovere virksomhedens tøj med en konkurrence, opslag og stories på sin profil - det gjorde hun bare aldrig.

Østjyllands Politi skriver i brevet, at sagen blandt andet er droppet grundet en uforholdsmæssig lang sagsbehandlingstid, hvorfor sagen ikke kan forventes afgjort inden for en rimelig tid fra anmeldelsen - Michael Nedergaard anmeldte forholdet tilbage i 2022, men først nu - godt to år efter - droppes sagen.

'Når anklagemyndigheden har besluttet ikke at rejse en straffesag mod Tessie, er det fordi, vi ud fra de samlede omstændigheder af sagen vurderer, at det vil medføre vanskeligheder, omkostninger eller sagsbehandlingstider at gennemføre en retssag, som ikke står i rimeligt forhold til sagens karakter og alvor samt den straf, vi forventer, at Tessie vil kunne blive idømt'.

Retssikkerheden er væk

Michael Nedergaard er ikke overraskende slemt skuffet over anklagemyndighedens beslutning om ikke at forfølge sagen.

- Jeg føler, at retsssystemet erklærer fallit. Det virker som om, at hvis man i Danmark har lyst til at tjene nogle hurtige penge, så kan man bare svindle folk. Man skal bare gøre det for under 5000.

I bund og grund handler det slet ikke om de 1500 kroner, fortæller Michael. Det er princippet i, at man åbenbart bare kan snyde folk uden nogen former for konsekvenser.

- Jeg synes slet ikke, at det er okay, når det kommer til retsfølelsen.

- Anmeldelsen handlede mest om, at der ikke skulle stå nogle andre efterfølgende med samme følelse, som jeg stod med. For jeg synes, det var grimt. Den ligegyldighed, der bliver vist over for andre mennesker. Det synes jeg, er vildt.

Michael Nedergaard er ikke kun skuffet over anklagemyndighedens beslutning, men også over politiets ageren i sagen.

- Da jeg anmeldte det i første omgang, blev jeg mødt af en betjent, der ikke kunne forstå, hvorfor jeg anmeldte det. "Er det bare 1500 kroner?" sagde han.

I fremtiden ville Michael Nedergaard slet ikke anmelde det til politiet.

- Jeg føler sku lidt, at jeg er blevet holdt for nar af politiet. Dem, som jeg har været i kontakt med, har slet ikke kunnet forstå, hvorfor jeg gider at bruge tid på det her, siger en meget skuffet Michael Nedergaard.

Tessie Skovly er tidligere dømt for svindel - hun er altså ikke helt ubekendt med det danske retssystem.

SE og HØR har igennem flere måneder forsøgt at få en kommentar fra Tessie, men hun har på intet tidspunkt ønsket at udtale sig - hun har derimod blokeret SE og HØR på Instagram samt journalistens telefonnummer.

Tidligere dømt for bedrageri

Tessie Skovly er tidligere dømt for bedrageri.

I april 2020 blev hun idømt tre måneders ubetinget fængsel - en dom, som hun skulle afsone med fodlænke.

Tessie Skovly havde solgt dyre tasker og tøj over nettet, som køberne aldrig fik, selvom de havde betalt for det.

Den tidligere realitydeltager skulle også betale erstatning til de i alt 173 personer, som hun havde snydt.

Et beløb, der lød på 164.425 kroner.

På Facebook findes der i dag en gruppe med navnet "STOP TESSIE VITALI/SKOVLY (svindler) med godt og vel 3.800 medlemmer, hvor folk deler deres opleveser med Tessie Skovly.

Sponsoreret indhold