Krimi16. april 2024

Beboere forsøgte at genoplive to mænd efter drab

18-årig drabstiltalt var bange for en lokal gruppe i Høje Taastrup. Derfor havde han anskaffet sig en kniv. Det forklarede han ved Retten i Glostrup tirsdag

Flere beboere i Høje Taastrup forsøgte sent om aftenen den 6. marts sidste år at genoplive to unge mænd, efter at de var blevet stukket med kniv i brystet og i halsen.

To øjenvidner ringede til alarmcentralen, da de hørte råb og skrig og så tumult udenfor deres lejlighedsvinduer. Men da politiet ankom til stedet, var den ene dreng allerede afgået ved døden.

Den anden døde ved ankomsten til hospitalet.

Tirsdag begyndte sagen om dobbeltdrabet ved Retten i Glostrup. Her er en i dag 18-årig mand tiltalt. Derudover er fire andre unge mænd tiltalt for at have udøvet grov vold mod den drabstiltalte, inden knivstikkene.

Under forelæggelsen af sagen viste anklageren billeder af de to dræbte, som blev henholdsvis 17 og 18 år.

På tilskuerrækkerne hørtes gråd fra flere af de pårørende, da anklageren beskrev, hvordan de døde.

Den 18-årige har erkendt, at knivstikkene fandt sted, men ifølge ham skete det i nødværge, fordi han forinden var blevet overfaldet af de fire tiltalte og de to afdøde.

Under sin forklaring sagde han blandt andet, at han den 6. marts 2023 trak en kniv, fordi han blev mødt af flere maskerede mænd, der løb efter ham, hvorefter der opstod tumult.

Ifølge hans forklaring blev han lagt ned af mændene, som blandt andet sparkede ham, og derfor "stak han løs" med kniven, fordi han troede, at de ville slå ham ihjel, lød det.

Derudover forklarede han, at de fire tiltalte og de to afdøde er en del af en lokal gruppe i Høje Taastrup, der havde set sig sur på ham, fordi han havde talt over sig om nogle fra gruppen.

I sommeren 2022 blev han ifølge egen forklaring overfaldet af flere af de tiltalte. De slog ham med en hammer i baghovedet, har han forklaret.

Af den grund følte han sig nødsaget til at anskaffe en kniv, som han havde på sig hele tiden.

I løbet af de ni dage, der er sat af til sagen, skal retten vurdere, om den 18-åriges handlinger var nødvendige for at stoppe et eventuelt overfald.

Retten skal også vurdere, hvorvidt de fire andre tiltalte mænd handlede i nødværge.

Sponsoreret indhold