Krimi9. april 2024 (opd. 9. april 2024)

Bandidos-rockere bør idømmes lang fængselsstraf: Slog erhvervsmand ihjel

To Bandidos-rockere bør idømmes lange fængselsstraffe - en højtprofileret rocker får ligeledes dom senere i dag
Den højtprofilerede rocker Peter "Pit" Rosenberg (til højre red.) er blevet dømt for medvirken til grov vold - to andre rockere er blevet dømt for at have udført drabet på René Carstensen. Til venstre ses præsidenten for Bandidos Europa, Michael R
Den højtprofilerede rocker Peter "Pit" Rosenberg (til højre red.) er blevet kendt skyldig for medvirken til grov vold - to andre rockere er blevet kendt skyldige i at have udført drabet på René Carstensen. Til venstre ses præsidenten for Bandidos Europa, Michael Rosenvold, bedre kendt som "kokken".
 Foto: Privat

- Det her er så absurd, at end ikke den bedste krimiforfatter kunne have fundet på det.

Det starter anklager Alexander Scheel med at sige, da han mandag formiddag argumenterer for, hvad de fem mænd, der er kendt skyldige i sagen om drabet på René Carstensen ved Dragør Fort i januar sidste år, bør idømmes af straf.

René Carstensen blev dræbt af flere knivstik.

To 29-årige Bandidos-rockere er blevet kendt skyldige i selve drabet, som skete på foranledning af tre mænd i 50'erne, som er fundet skyldige i medvirken til grov vold.

Den ene af de tre - en 57-årig mand - befandt sig inden drabet i en forretningsmæssig konflikt med René Carstensen.

Der blev derfor bestilt et overfald - men ikke specifikt et drab - på Carstensen, efter at en grov smædekampagne mod ham ikke havde den effekt, som den 57-årige ønskede.

Drab straffes som udgangspunkt med 12 års fængsel, men de to 29-årige bør idømmes mindst 14 års fængsel, mener Alexander Scheel.

Det er ifølge ham blandt andet en skærpende omstændighed, at drabet skete i forening, og at der i forbindelse med drabet blev udøvet omfattende og grov vold.

Anklageren ønsker den 57-årige mand straffet med minimum tre års fængsel, mens han mener, at de øvrige to mænd i 50'erne - hvoraf den ene indtager en høj position i Bandidos i Danmark - bør idømmes mindst to år og ni måneders fængsel.

I skyldkendelsen i sidste uge afgjorde retten, at de tre mænd i 50'erne måtte have anset det som overvejende sandsynligt, at de bestilte voldsmænd ville bruge våben i overfaldet på Carstensen.

Derimod fandt byretten det ikke bevist, at de havde til hensigt, at offeret skulle blive udsat for brutal vold under såkaldt særdeles skærpende omstændigheder. Denne alvorligere bestemmelse i straffeloven havde anklagemyndigheden rejst tiltale for.

René Carstensen blev overfaldet nær Dragør Fort først på aftenen 22. januar sidste år. Han forsøgte forgæves at forsvare sig mod de to rockere.

Den ene holdt den 54-årige nede, mens den anden satte sig overskrævs på ham og stak ham flere gange i brystet med kniv, fastslog retten i sin skyldkendelse.

Der ventes at blive afsagt dom senere tirsdag.

Sponsoreret indhold