Krimi 20. februar 2022

Bandefolk for retten: Bevæbnet med revolver ved Fakta

To bandemedlemmer sidder ved Retten i Aarhus tiltalt for at have været i besiddelse af en skarpladt revolver samt handel med over fem kilo cannabis og et kilo kokain
Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til patrick@sh.dk

Mandag fortsætter retssagen, hvor to medlemmer af en bandegruppering fra Aarhus sidder tiltalt for besiddelse af en skarpladt revolver.

Den ene af mændene er ligeledes tiltalt for handel med over fem kilo cannabis og et kilo kokain.

De to tiltalte er henholdsvis 24 og 22 år gamle og deler samme efternavn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

HAVDE REVOLVER I INDERLOMME

Ifølge anklageskriftet blev den 23-årige mand 19. januar sidste år fundet i besiddelse af en skarpladt revolver af mærket Colt, der var isat seks skarpe patroner, ude foran Fakta ved Kappelvænget i Aarhus, hvor han bar pistolen i venstre inderlomme i den jakke, han havde på.

Ifølge tiltalen var det i forening og efter fælles planlægning, aftale og forståelse med den anden tiltalte, den 22-årige mand.

Det fremgår ligeledes, at der på daværende tidspunkt var en konflikt mellem to grupperinger, der er blevet anonymiseret i anklageskriftet. Ifølge SE og HØRs research drejede det sig om en konflikt mellem Brabrand- og Trillegårdsgrupperingerne.

Den 22-årige mand er tiltalt for at have været i besiddelse af selvsamme revolver forud for den 19. januar 2021.

Begge mænd er ligeledes tiltalt for bandeparagraffen 81a, hvilket betyder, at straffen kan forhøjes indtil det dobbelte, hvis retten vurderer, at lovovertrædelsen har baggrund i eller er egnet til at fremkalde en konflikt mellem grupper af personer. Det vurderer politiet, at der er tale om i denne sag.

De to mænd er ifølge SE og HØRs oplysninger medlemmer af Trillegårdsgrupperingen, der ofte opholder sig ved den føromtalte Fakta, der i dag er en Coop365 butik.

GEMTE KOKAIN I ROTTEFÆLDE

Den 22-årige mand er også tiltalt for handel med kokain og hash samt skunk.

Ifølge anklageskriftet har den 22-årige i perioden 3. september 2020 frem til 7. marts 2021 efter forudgående aftale og i fælles forståelse med en eller flere medgerningsmænd, hvis identitet er tiltalte bekendt, solgt ikke under 987,5 gram kokain til en større personkreds i Aarhus og omegn.

Han blev anholdt 9. marts 2020, hvor politiet i samme ombæring fandt 12,72 gram kokain i 26 salgsklare poser i en rottefælde, der var placeret tæt på tiltaltes hjem i et buskads i Aarhus V.

Det 22-årige bandemedlem er ligeledes tiltalt for i perioden 17. december 2020 frem til den 30. januar 2021, i forening med flere medgerningsmænd, hvis identitet er tiltalte bekendt, at have solgt ikke under 4,6 kilo hash og skunk til en samlet værdi af 340.600 kroner. Cannabisprodukterne er ligesom kokainen blevet solgt til en større personkreds i Aarhus og omegn, fremgår det af anklageskriftet.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

De to bandemedlemmer sidder tiltalt ved Retten i Aarhus. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

TRUEDE BETJENT

Den 24-årige mand er ligeledes tiltalt for at have truet en politibetjent med vold 26. marts 2020 ud for selvsamme fakta i Aarhus, hvor han blev fundet i besiddelse af den skarpladte revolver.

Her skulle bandemedlemmet sammen med fire andre have taget opstilling rundt om betjenten, hvorefter en af de andre skulle have udtalt, ’vi er fem mod en, vi smadrer dig’, eller lignende, hvorefter de fem mænd trådte truende frem mod betjenten, fremgår det af anklageskriftet.

Den 24-årige er derudover også tiltalt for at have været i besiddelse af sammenlagt 24,43 gram hash ved tre forskellige lejligheder under sit ophold i Aarhus arrest, hvor han lige nu er varetægtsfængslet.

PÅSTAND OM UDVISNING

De to mænd risikerer ligeledes at blive udvist af landet, hvis de bliver dømt. Anklagemyndigheden nedlægger nemlig påstand om udvisning af begge to.

I så fald vil det være op til dommerne, om deres lovovertrædelser ligeledes takseres til en udvisning oven i den eventuelle fængselsstraf.

Sponsoreret indhold