Krimi6. maj 2020

Bad om værnemidler: Fik ligposer

Indfødte amerikanere bad om værnemidler under coronapandemien, men tre uger efter var det eneste, der var nået frem, en kasse med ligposer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/vaernemidler-seattle-indian-health-board.jpg
 Foto: Seattle Indian Health Board

Der lød et råb om hjælp fra de indfødte amerikanere i den amerikanske by Seattle, Washington State, da coronapandemien brød ud.

Den udsatte minoritet kunne konstatere, at det stod småt til med værnemidler, hvorfor de bad om støtte hos regeringen, skriver NBC News.

Makabert syn

Der skulle gå hele tre uger, før en kasse nåede frem, og da de åbnede den, var det udelukkende ligposer, der mødte deres øjne.

Ifølge Esther Lucero, der er direktør for Seattles indianske sundhedsbestyrelse, blev hendes medarbejdere hvide som spøgelser.

- Vi bad om test, og de sendte en kasse med ligposer, siger hun.

I krise

Sundhedsstyrelsen hjælper omkring 6000 personer om året i Seattle og det omkringliggende område, hvorfor der i den grad er brug for udstyr.

Abigail Echo-Hawk, der er leder af forskning i sundhedsstyrelsen, fortæller, at de har valgt at gemme ligposerne.

- Nationen Navajo (En specifik gruppering af indfødte amerikanere, red.) er i krise, og der er stammer og andre indianske organisationer over landet, som er i lignende kriser. Vi skal bruge værnemidler og deres hjælp i stedet for at se på, at folk dør. Det her er en metafor for, hvad der sker lige nu, siger hun.

Milliarder af dollar

Der er nu sendt flere milliarder af dollars afsted, som skal hjælpe indfødte amerikanere. Men selv der har hjælpen været lang tid undervejs.

Ifølge NBC News har pengene været låst i op til en måned på grund af uenigheder.

Abigail Echo-Hawk er dog stadig urolig for, om den indianske sundhedsstyrelse i Seattle vil ahve de fornødne værnemidler til at kunne teste nok.

Sponsoreret indhold