Krimi24. april 2024 (opd. 24. april 2024)

Antallet af indbrud stiger

I løbet af årets første tre måneder er der blevet anmeldt 3438 indbrud

Oven på en glædelig nyhed sidste år for boligejere, der helst vil være ubudne gæster foruden, starter 2024 lidt mere dystert ud.

Der blev anmeldt 3438 indbrud i beboelser i de første tre måneder af 2024. Det er fem procent mere end samme periode sidste år.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

2024-tallene kommer, efter at sidste år nåede et nyt bundniveau. Siden Danmarks Statistik begyndte at indsamle tal for antal anmeldte indbrud i 1995, har der aldrig været anmeldt færre end i 2023.

- Nu ser vi en stigning. Det er en påmindelse om, at vi ikke skal hvile på laurbærrene, siger Britt Wendelboe, der er programchef i Bo Trygt.

Bo Trygt er en indsats skabt af TrygFonden og Foreningen Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Britt Wendelboe påpeger, at Danmark generelt ligger højt, hvad angår indbrud. Men i løbet af de seneste år er det lykkedes at halvere det.

- Vi skal tage det alvorligt, fordi der kan hele tiden komme nye indbrudstyve, som slår til, hvis vi ikke står sammen. Det er både det enkelte nabolag, men også samarbejdet mellem kommuner og politiet, siger hun.

Ifølge hende er det meget naturligt, at man ser en stigning i indbrud, når man ser, at der generelt er mange problemer i samfundet.

- Når man så oplever et fald, så har man måske løsnet grebet en lille smule, fordi der er kamp om opmærksomheden. Det her er bare et område, hvor indbrudstyvene vender tilbage, hvis vi ikke holder fast, siger programchefen.

Generelt opfordrer hun til, at kommuner, politi og nabolag arbejder tæt sammen for at nedbringe antallet af indbrud.

- Så når der er en indbrudsbølge, så sætter man ind sammen. Vi kan se, at det genopretter trygheden, og det begrænser indbrud i at sprede sig.

Derudover er opmærksomme naboer ifølge Bo Trygt et af de mest effektive midler mod indbrud.

Sponsoreret indhold