Krimi16. oktober 2019

Ansatte sigtet: Arrangerede boksekampe med demente på plejehjem

Tre kvinder er blevet anholdt, efter politiet har fundet videoer af, at de filmede slåskampe med demente
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/2019-10-16_09_21_52-three_n.c._elderly_care_employees_charged_with_assault_for_encouraging_dementia_.jpg
 Foto: Winston-Salem Police

Tre ansatte på et plejehjem for demente i USA er blevet sigtet for at arrangere slåskampe med de kvindelige patienterne.

De ansatte overværede kampene, opildnede til- og filmede dem.

Det skriver The Washington Post og New York Post.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/2019-10-16_13_43_23-billeder.png
 Foto:Affinity Living Group

Det var på dette plejehjem, at de ansatte arrangerede slåskampe med de demente beboere. Foto: Affinity Living Group

32-årige Marilyn Latish McKey, 20-årige Tonacia Yvonne Tyson og 26-årige Taneshia Deshawn Jordan blev alle fyret fra plejehjemmet Danby House i North Carolina i juni måned.

- I det her tilfælde er der tale om mennesker, der ikke kan tage vare på dem selv længere. Derfor kigger vi meget alvorligt på denne sag, siger politikommisær Gregory Dorn fra politiet i Winston-Salem til Fox 8.

Fredag i sidste uge blev de tre kvinder anholdt efter en længere politiundersøgelse.

Fight Club

I juni måned modtog politiet en anmeldelse om at ansatte på plejehjemmet opildnede de ældre patienter til at slå hinanden. Samtidig fik de også en anden anmeldelse om vold, hvor en ansat skulle have skubbet til en patient.

Ifølge retsdokumenter, som lokalmediet Winston-Salem Journal er i besiddelse af, filmede Marilyn, Tonacia og Taneshia to beboere fra demens-afsnittet på plejehjemmet. I baggrunden kan man høre dem opildne dem til at slås.

Det bliver beskrevet, at de to demente damer på 70 og 73 år blev skubbet ind på den enes værelse. Her kan man se i videoen, at de kommer i klammeri med hinanden. På et tidspunkt falder de begge to.

Her kan man høre den ene kvinde råbe efter hjælp, men ifølge lokalavisen Winston-Salem Journal bliver der svaret fra en af de ansatte:

- Stop med at råbe. Slå hende i ansigtet, lyder det.

I baggrunden kan man høre anden sige, at hun håber, det bliver optaget, fordi hun gerne vil have tilsendt videoen senere.

Fyret

Overgrebene på de demente blev opdaget af andre medarbejdere på plejehjemmet. Og i juni måned blev ledelsen underettet.

Det har fået dem til at indføre nye procedure på stedet.

”Vores ledelse har arbejdet tæt sammen med politiet i Winston-Salem under hele efterforskningen for at sikre, at alt bliver undersøgt. Vores medarbejdere får nu ekstra træning og nyansatte bliver screenet, inden ansættelse, skriver de en pressemeddelelse.

Sundhedsmyndighederne i North Carolina har suspenderet plejehjemmet fra at modtage nye patienter.

Sponsoreret indhold