Krimi13. oktober 2022

Anklaget for at dræbe syv spædbørn: Hårrejsende note fundet i sygeplejerskes hjem

I retssagen mod den 32-årige britiske sygeplejerske er der nu blevet afsløret særlige detaljer
Lucy Letby ses her i en mere munter stund.
32-årige Lucy Letby er anklaget for at have dræbt syv spædbørn på et hospital.
 Foto: Shutterstock

En 32-årig britisk sygeplejerske Lucy Letby havde angiveligt skrevet flere sedler med bekymrende beskeder. Det kom torsdag frem i retten i Manchester i sagen om sygeplejersken, der er anklaget for drab på spædbørn.

På en af beskederne skulle Lucy Letby have indledt med ordene "jeg er ond jeg gjorde det".

Det skriver Mirror.

Herefter fortsætter noten: "jeg fortjener ikke at leve. Jeg dræbte dem med vilje fordi jeg ikke er god nok.". "Jeg er en frygtelig ond person".

32-årig anklaget for at ræbe syv spædbørn
Det er på dette kvinde- og børnehospital i Chester, at den 32-årige sygeplejerske arbejdede.
 Foto: Ritzau Scanpix

Noterne blev fundet i hendes hjem, efter hun blev anholdt og sigtet for drabet på syv spædbørn og forsøg på drab på ti andre. Drabene skulle være sket mellem juni 2015 og juni 2016 på et hospital i byen Chester i det nordvestlige England.

Mellem de mystiske noter blev også fundet post-it sedler, hvor sygeplejersken havde stillet spørgsmål, hvor flere af hendes kollegaers navne stod skrevet: "Hvorfor/hvordan er det her sket – hvilken proces har ført til den nuværende situation. Hvilke beskyldninger er kommet og fra hvem? Har de noget skriftligt bevis til at bakke deres kommentarer op?"

Den 32-årige nægter sig skyldig i drabene.

Udover noterne kom det også frem i retten, at sygeplejersken blev fjernet fra neonatalafdelingen, efter læger blev mistænksomme.

Tidligere under retssagen har anklager Nick Johnson peget på, at dødsfaldene skete om natten, når Letby var på natarbejde. Da hun blev flyttet til dagarbejde, begyndte babyerne at dø om dagen.

En undersøgelse har vist, at to af de døde babyer blev forgiftet med insulin.

Retssagen mod den 32-årige fortsætter.

Sponsoreret indhold