Krimi19. november 2019

Anklaget for drabsforsøg på rapper: - Jeg interesserer mig bare for våben

Et medlem af banden Brothas er anklaget for to drabsforsøg. Men ifølge hans forklaring var han slet ikke på stedet, da skyderierne fandt sted
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20191024-153338-a_69mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix/Anne Bæk

To voldsomme drabsforsøg, besiddelse af våben og trusler mod Rasmus Paludan.

Netop nu sidder en 21-årig ung mand anklaget for netop disse forhold ved Retten i Glostrup.

Den unge mand har netop forklaret i retten, at han er medlem af den berygtede bandegruppering Brothas.

I alt er han tiltalt for otte forhold. Han nægter sig skyldig i drabsforsøgene, men han har erkendt, at det var hans våben, som politiet har fundet.

Ifølge anklageskriftet er den unge mand anklaget for at have skudt en kendt rapper i benet og forsøgt at dræbe ham.

Angiveligt lykkedes drabsforsøget ikke, fordi pistolen flere gange ikke kunne affyres, selvom det blev forsøgt. Samtidig skulle han have råbt:

- Lad os så se, hvor sej en rapper, du er – hvis jeg skyder dig i knæet, melder du det så til politiet?

Ifølge anklageskriftet blev rapperen fra Vestegnen også berøvet. Gerningsmændene stjal 11.000 kroner og en telefon. Det skete i rapperens lejlighed sammen med flere andre maskerede mænd 22. september sidste år.

Men den unge mand nægtede, at det var ham.

- Jeg var ikke tilstede den dag. Jeg ved ikke, hvad der er sket, forklarer han i retten.

Kun få timer inden drabsforsøget blev den 21-årige mand stoppet af politiet. Her konfiskerede de en hash-joint fra ham. Det skete i samme kvarter som drabsforsøget i Greve.

- Politiet stoppede mig næsten hver dag i den periode. De stod nærmest uden for min dør. Den dag prøvede de at stoppe os (han var sammen med flere venner, red.), men vi løb fra dem. Men de fangede mig en anden dag ved mit hjem, siger han i retten.

Det samme gør sig gældende ved det andet drabsforsøg den 7. oktober i Greve. Her er Brothas-medlemmet anklaget for at have skudt op til seks skud mod to mænd i en park. Ingen af skuddene ramte de to.

- Jeg stod i kiosken ved Bilka. Jeg var ved oddse på nogle fodboldkampe i Sydamerika. Jeg fik en Snapchat video, hvor jeg kunne se, at der var affyret skud, forklarede den unge mand i retten, da anklageren spurgte ham, hvad han lavede den gældende dag.

Han har netop også forklaret, at han købte de to pistoler for at beskytte sig selv. Han købte den første pistol for 8000 kroner og nummer to for 3000 kroner i handel.

Anklageren i sagen har fremvist tekniske-undersøgelser af de to pistoler. De viser, at de skud der blev affyret på ved pågældende drabsforsøg, stammer fra de to pistoler, som den anklagede mand har købt.

Men han nægter han have anskaffet sig dem på de tidspunkter, hvor anklagemyndigheden mener, at de er blevet brugt til drabsforsøgene.

’Fjerner krudtslam’

Anklageren kunne ikke stille spørgsmål til selve drabsforsøgene, da den unge mand ikke nægtede forholdene.

Alligevel havde det unge bandemedlem søgt på flere ting på google på dagene for drabsforsøgene. Politiet havde gennemkigget mandens telefon.

Her kunne man se, at han havde søgt på Google for at undersøge, hvordan man fjerne krudtslam.

- Det er bare sådan noget jeg gør, ligesom jeg også søger på fodbold. Jeg interesserer mig for våben, så jeg vil vide alt om dem. Men det var sådan noget med, at man skulle tisse på sig selv. Det var langt ude, sagde den unge mand, da anklager spurgte til søgningerne.

På et andet tidspunkt havde han undersøgt, hvordan man fjerner fingeraftryk fra en pistol.

- Det er ligesom med det andet, du ved. Jeg interesserer mig meget for pistoler. Jeg vil bare vide det hele, forklarer han.

Den unge mand forklarer i retten, at han har været medlem af Brothas i to og et halvt år. Det blev han, fordi han havde brug for beskyttelse, fordi han havde flere konflikter med folk på Vestegnen.

Københavns Vestegns Anklagemyndighed går efter at få den 21-årige mand idømt forvaring.

Ved retssagens begyndelse kom det også frem, at den unge mand også blev tiltalt for at have truet politiker Rasmus Paludan på livet under en demonstration på Vestegnen sidste år.

Den 21-årige mand har siddet varetægtsfængslet siden 10. oktober 2018.

Sponsoreret indhold