Krimi14. maj 2024 (opd. 14. maj 2024)

Anklager i Emilie Meng-sagen: Kan ikke undgå at blive påvirket

Tirsdag begynder den omfattende retssag mod den 33-årige mand. Anklager Susanne Bluhm fortæller inden retssagens begyndelse, at man ikke kan undgå at blive påvirket, når man arbejder med sagen
Tirsdag begynder den omfattende retssag mod den 33-årig. Inden retssagen fortæller anklager Susanne Bluhm til den fremmødte presse, at man selv som anklager ikke kan undgå at blive påvirket af sagen.
Tirsdag begynder den omfattende retssag mod den 33-årig. Inden retssagen fortæller anklager Susanne Bluhm til den fremmødte presse, at man selv som anklager ikke kan undgå at blive påvirket af sagen.
 Foto: Privat

LÆS OGSÅ: Advarer før sagen om Korsørmanden: Kan påvirke børn og unge

En 33-årig mand er tiltalt for frihedsberøvelse, voldtægt og drab, når Retten i Næstved tirsdag formiddag tager hul på den længe ventede retssag mod en nu 33-årig mand.

Sagen mod manden, som af pressen er blevet døbt Korsørmanden, er på alle måder usædvanlig.

Anklager i sagen, Susanne Bluhm, fortæller inden dagens første retsmøde, at selv ikke en erfaren kvinde i retslokalet som hende, kan undgå at blive påvirket af sagen, som har fået stor opmærksomhed i både Danmark og udlandet.

– Jeg tror ikke, at der er nogen som arbejder med den her sag, som kan undgå at blive påvirket af den, men når vi først er i retten, så skal jeg selvfølgelig udføre et professionelt stykke arbejde, siger hun til den fremmødte presse.

Tirsdag vil anklageskriftet blive læst op, hvorefter anklager Susanne Bluhm vil forelægge sagen, inden tiltalte skal afhøres.

Inden retssagens begyndelse vil Susanne Bluhm og anklagemyndigheden ikke løfte sløret for, hvad de går efter at få idømt den nu tiltalte drabsmand.

Den 33-årige mand nægter sig skyldig i drabet på Emilie Meng, ligesom han nægter sig skyldig i at have forsøgt at bortføre og voldtage en 15-årig efterskoleelev. Den 33-årige erkender sig delvist skyldig i den del af sagen, som handler om den 13-årige pige, der blev bortført i april 2023 - det er dog uvist, hvad han præcist erkender.

Vi ved dog, at han blandt andet pure nægter at have påkørt pigen bagfra før bortførslen af hende.

Der er afsat 16 dage til behandlingen af sagen - der forventes dom i slutningen af juli.

SE og HØR følger sagen

Sponsoreret indhold