Krimi11. oktober 2022

Anklage: Læge tog på kvindes bryst, da han skulle undersøge brækket fod

Ifølge anklageskrift begik læge flere overgreb med få dages mellemrum og i sin fritid.
En læge er anklaget for at begå flere overgreb på patienter.
En læge er anklaget for at begå flere overgreb på patienter.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En undersøgelse af en brækket fod endte med, at lægen i stedet befølte patientens bryst.

Sådan lyder en af anklagerne mod den 30-årige mandlige læge, der i øjeblikket sidder varetægtsfængslet i en sag om seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Viborg.

Det viser anklageskriftet mod manden, som TV 2 Østjylland har fået aktindsigt i.

I sidste uge kom det frem, at overgrebene er sket mod i alt tre kvindelige patienter. Ifølge anklageskriftet skete de to første overgreb på sygehuset i Viborg med få dages mellemrum den 14. og 16. januar i år.

Den 14. januar skulle lægen undersøge en patient med en brækket fod.

– Tiltalte misbrugte sin stilling som læge, idet han førte sin hånd op under tøjet på og befølte hendes bryst, står der i anklageskriftet.

To dage senere var lægen igen på arbejde på ortopædkirurgisk afdeling på Regionshospitalet Viborg. Han skulle undersøge en patient med skader på knæ og ankel. Men også i dette tilfælde tog undersøgelsen en stærkt ubehagelig drejning for patienten.

– Tiltalte misbrugte sin stilling som læge til uden samtykke at gennemføre en vaginal undersøgelse med sine fingre, står der i anklageskriftet, hvor det også fremgår, at lægen befølte patienten på brysterne og pressede sit underliv mod kvindens hånd og sagde, “kan du mærke, jeg er begejstret”.

Det tredje overgreb skete 20. marts på Aarhus Universitetshospital, hvor lægen på det tidspunkt var ansat.

Her indfandt lægen sig på akutafdelingen udenfor sin arbejdstid og gik i gang med at undersøge en kvinde, der var indlagt med influenza.

Ifølge anklageskriftet gennemførte han her en vaginal- og rektalundersøgelse med sin fingre og befølte patienten på brysterne, ligesom han hev hende i brystvorterne.

Ud over tiltalen for seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser er manden tiltalt for at have tilsidesat sine lægefaglige forpligtelser i forbindelse med udøvelsen af hvervet som læge.

Manden blev anholdt og sigtet tilbage i april og har siden siddet varetægtsfængslet.

Sagen skal for retten i Aarhus til den 13., 14., 20. og 21. december.

Sponsoreret indhold