Krimi1. februar 2024 (opd. 1. februar 2024)

Anholder ung mand i sag om brandstiftelse på kollegium

Københavns Politi har anholdt en ung mand i en sag om forsøg på brandstiftelse på kollegiet Regensen i det indre København

Et forsøg på at sætte ild til det traditionsrige kollegie Regensen i det indre København kunne have bragt over 100 beboere i fare.

Det mener Københavns Politi, der har sigtet en 23-årig mand for at have overtrådt den alvorligste bestemmelse i straffeloven om brandstiftelse. Den handler om bevidst at udsætte andres liv for overhængende fare.

Hvis ikke brandvæsenet var kommet frem på grund af en brandalarm, kunne det være gået meget galt, lyder vurderingen fra politiet.

Ikke bare ville de mange beboere have været i fare. Der var også risiko for ødelæggelse af ejendommen, som har en værdi på 55 millioner kroner.

Det står i den sigtelse, som torsdag er blevet læst op i et retsmøde i Københavns Byret.

Den 23-årige mand nægter sig skyldig. Men hvad han har at sige, vides ikke. Dørene blev lukket under afhøringen.

Retsmødet er torsdag eftermiddag endt med, at dommeren har besluttet at varetægtsfængsle manden i 27 dage, oplyser politiet.

Ifølge dommeren vil den 23-årige på fri fod forstyrre politiets efterforskning.

Brandstiftelsen fandt sted tidligt om morgenen den 15. januar. Cirka klokken fire blev der i stueetagen i en trappeopgang hældt forskellige brandbare væsker langs fodlister og ved døre. Derefter blev der sat ild til.

Politiet mener, at den unge mand kom ind i ejendommen ved hjælp af en nøglebrik.

Om morgenen 15. januar oplyste politiet og beredskabet til flere medier, at branden var opstået, fordi der var gået ild i en gulvslibermaskine.

Det blev også beskrevet, at flere værelser havde fået sodskader, men at der ikke umiddelbart var nogen personer, der var kommet til skade.

Regensen er et flere hundrede år gammelt kollegie i København. Flere prominente navne som Steen Steensen Blicher, Kaj Munk og Jens Otto Krag er at finde på listen over tidligere beboere.

Sponsoreret indhold