Anede ikke, hun var gravid: Så fødte hun midt på flyveturen

Lille Raymond kom til verden midt mellem Utah og Honolulu

Lille Raymond kom til verden midt mellem Utah og Honolulu

Foto: GoFundMe

- Hvis der nu er nogen, der undrer sig over, hvordan turen til Hawaii går indtil videre, skriver sygeplejersken Lani Bamfield i sin beskrivelse af en ganske usædvanlig flyrejse.

Her kom kvinden fra Kansas nemlig pludselig på arbejde, da hendes medpassager, Lavinia Mounga, fik veer inde i kabinen oppe over skyerne.

Det skriver FOX. 

Heldigvis for den nybagte – og sandsynligvis overraskede – mor var der en håndfuld fødselssygeplejersker ombord, som kunne hjælpe den lille søn til verden.

- Vi gennemførte en fødsel med en mor, der var 26-27 uger henne, dels ude på flyets toilet. Langt oppe over havet, med tre sygeplejersker, en læge og en familielæge. Han ankom TRE TIMER, før vi havde mulighed for at lande, men både baby og mor klarede sig fantastisk, skrev sygeplejersken, som slog fast:  

- Gud var helt sikkert med os deroppe.

Tre timer til landing 

Et andet sted i flyet sad Julia Hansen, som hurtigt tog en beslutning om at forevige den usædvanlige oplevelse. I dag er hends optagelse gået viralt på TikTok. 

- En baby er lige blevet født ombord på mit fly, skriver hun i videoen.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Lille nyfødte Raymond fik - udover en særlig ankomst til verden - også nogle ekstra onkler og tanter ombord. (Foto: Facebook, Hawaii Pacific Health)

Det giver sig selv, at den lille fyr udover sin pludselige ankomst, er født for tidligt. Så både mor Lavinia og søn blev hastet til hospitalet i Honolulu efter landing, og her skal de blive, indtil han er stærk nok til at rejse med sin familie hjem til Utah.

Mounga og den lille nyfødte dreng blev fragtet til fødselscentreret Kapi‘olani Medical Center for Women & Children i Honolulu.

Nok havde de overraskede forældre ingen idé om den livsændrende flyvetur, men de havde dog et navn på hånden. Sønnen skal nemlig hedde Raymond.

Nyhederne kom ligeledes som et chok for Lavinias partner, Ethan Magalei, der først fik besked om den usædvanlige familieforøgelse, da flyet landede, og hans kone ringede hjem.

Ethan bekræfter, at Laviana og han selv ikke vidste noget som helst om graviditeten. Og nu er det svært for den nybagte far at undvære sin nyfødte søn, som han indtil videre kun har set over Facetime.

 

@juliabernice

It’s the ‘baby being born while we’re above the Pacific Ocean’ for me

♬ original sound - Julia Hansen

 

"Havets kraft"

Lavianas familie har startet en GoFundMe-kampagne, hvor igennem der skal samles penge ind til Raymonds behandling på det hawaiianske hospital, selvom de begge to har det godt.

De fire sygeplejersker og lægerne fik mulighed for at besøge den lille familie et par dage efter, og det var en smuk og rørende genforening, fortæller de ifølge Fox, Salt Lake City.

- Vi fik alle sammen tårer i øjnene. Hun kaldte os familie, og fortalte os, at vi var hans mostre og tanter, og det var så godt at se dem, lyder det fra en af sygeplejerskerne Mimi Ho.

Lægen Dale Green fik endda lov til at foreslå et mellemnavn, “Kaimana” – et hawaiiansk udtryk, som kan oversættes til ”havets kraft", til den lille purk.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close