Krimi5. juli 2022

Andet skudoffer fra Field’s står frem: - Der kommer pludselig en ung mand farende med en riffel

I et radiointerview tirsdag morgen fortæller et 45-årigt skudoffer om at blive ramt i skulderen under en biograftur i Field’s søndag eftermiddag.
Tre døde, og flere andre blev sårede under skyderiet i Field's. En af dem, der blev ramt, en 45-årig mand, fortæller nu for første gang. 
Tre døde, og flere andre blev sårede under skyderiet i Field's. En af dem, der blev ramt, en 45-årig mand, fortæller nu for første gang.
 Foto: Presse-fotos.dk

- Vi hører et brag. Og efter et par sekunder et til. Så tænker jeg: "Hvad sker der?" Da jeg vender mig om, kommer der en ung mand farende med en riffel i hånden, han sigter mod mig, og han skyder.

- Og så falder jeg om.

Sådan fortæller en 45-årig mand i P1 Morgen. Han er det andet skudoffer fra hændelsen i Field’s, der står frem, efter han og andre søndag pludselig befandt sig i et levende mareridt i storcenteret på Amager.

Hans historie fortæller han i tirsdagens udgave af P1 Morgen.

Råber efter datteren

Han befandt sig i Nordisk Film-biografen i Field’s sammen med sin 12-årige datter og ekskonen. De er i færd med at forsyne sig med slik og vand, før de skal ind og se film.

Men pludselig bryder kaos ud.

Efter at være blevet ramt i sin skulder, går der et par sekunder, før offeret kommer til sig selv. Da der sker, kan han ikke umiddelbart finde sin datter. Han bryder ud i panik, og begynder at råbe.

- Jeg råbte hendes navn: "Hvor er du? Hvor er du?"

Han får heldigvis øje på datteren ved en nødudgang, hvor også hans tidligere ægtefælle står og vinker til ham. Den 45-årige mand bløder, men det lykkedes hele familien at komme ud af centeret, hvorefter de fik lægehjælp.

- Shit, nu er jeg færdig

Den 45-årige fortæller, at han er dybt rystet, og at også hans datter på 12 år har brug for hjælp ovenpå chokket.

- Det eneste jeg kunne tænke var: ”Shit, nu er jeg færdig”.

I alt blev tre personer dræbt i Field’s søndag. Blandt ofrene er en pige og en dreng, der begge er 17 år, samt en 46-årig mand med russisk statsborgerskab, som bor i Danmark.

Hertil kommer fire alvorligt sårede ofre, der blev fragtet til henholdsvis Herlev og Rigshospitalet.

Her er der tale om to danske kvindelige statsborgere på 19 og 40 år, en 50-årig mandlig svensk statsborger og en kvinde på 16 år – også fra Sverige. Mandag kunne myndighederne fortælle, at de alle er i ikke-kritisk tilstand.

Kort efter anmeldelsen om skyderiet blev en 22-årige etnisk dansk mand anholdt uden for Field’s. Han blev ved et grundlovsforhør mandag varetægtsfængslet på en lukket psykiatrisk afdeling.

Tirsdag morgen bekræftede Nordisk Film, at det er en af deres biografansatte - den 17-årige mand - der mistede livet i skyderiet.

Af denne grund holder Nordisk Films Biografer lukket mandag og tirsdag.

Sponsoreret indhold