Krimi11. januar 2021

Amy forsvandt på krydstogt: Så dukkede dette MYSTISKE foto op

En hyggelig familieferie på et krydstogtskib endte i 1998 i et sandt mareridt for et amerikansk forældrepar, da deres elskede datter – den dengang 23-årige Amy Lynn Bradley – forsvandt som dug for solen på skibet. Flere år senere modtog de fortvivlende forældre en række uhyggelige billeder, der antydede, at deres elskede datter var blevet kidnappet og solgt som sexslave. SE og HØR fortæller her mysteriet om Amy
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/amy_og_skibet_0.jpg
 (Foto: Privat)

Der findes historier, der er så mystiske, at man ikke sådan lige kan slippe dem igen. Det her er én af den slags historier.

Denne historie handler om amerikanske Amy Lynn Bradley – og ikke mindst om hendes mystiske forsvinden 24. marts 1998.

Den dag forsvandt den glade og smilende pige som dug for solen, mens hun nød en krydstogtferie med sine forældre og bror i det caribiske øhav.

Selv om skibet blev endevendt, og mange afhørt, har politi og efterforskere aldrig haft held til at finde svar på, hvad der skete med Amy.

De få spor i sagen antydede dog, at hun havde været udsat for en forbrydelse. På mystisk vis forsvandt en række billeder af Amy på skibet, og flere passagerer kunne også fortælle om mystiske gæster, der havde ”overvåget” dem på det luksuriøse skib.

Mere uhyggeligt blev det dog flere år efter, da Amys sørgende forældre en dag modtog e-mails med en række hårrejsende billeder. Billederne viste en ung prostitueret, der lå i en seng med bare ben. Den unge kvinde på billederne lignede på uhyggelig vis deres datter.

Var Amy blevet kidnappet fra krydstogtskibet og solgt som sexslave? SE og HØR fortæller her hele mysteriet om Amy.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/10_dage_foer_ige.jpg
 (Foto: Privat)

Amy fotograferet 10 dage før at hun forsvandt. Foto: Privat

Amy havde egentlig ikke lyst til turen.

Selv om den unge kvinde fra Virginia var uddannet livredder og en erfaren svømmer, havde Amy altid været bange for det åbne hav. Alligevel havde hun til sidst sagt ja til turen med sine forældre og bror.

Planen var, at de ville tilbringe flere dage ombord det luksuriøse krydstogtskib Rhapsody of the Seas, mens skibet stævnede ud på en eventyrlig og smuk rejse fra Puerto Rico til den eksotiske ø Curaçao i det caribiske hav.

Selv om Amy ikke var vild med det åbne hav, fandt hun sig dog hurtig til rette på skibet.

På rejsens tredje dag nød Amy en festlig middag sammen med sin familie og de mange andre passagerer på skibets øvre dæk. Stemningen var høj, og efter middagen fortsatte Amy og hendes bror Brad med at drikke drinks og feste. Den unge kvinde, der netop var blevet færdig med gymnasiet, dansede også med medlemmerne af bandet, der havde optrådt under middagen.

Først klokken 03:40 vendte Amy og hendes bror tilbage til deres kahytter, hvor Amy – formentlig en smule beruset efter aftenens udskejelser – faldt i søvn på kahyttens balkon.

Omkring klokken halv seks om morgenen vågnede Amy op, hun skiftede tøj og tog en pakke cigaretter og lighter med sig og forlod sin kahyt. Amy regnede formentlig med at være tilbage kort efter, for den unge kvinde tog ikke sko på.

Men Amy vendte aldrig tilbage. Hun forsvandt i stedet som dug for solen.

Allerede i de tidlige morgentimer den 24. marts 1998 opdagede Amys forældre, at hun var væk.

Forældrene Iva og Ron kontaktede straks skibets personale og bønfaldt dem om at finkæmme skibet for at finde deres datter.

Kaptajnen forsøgte at berolige familien, men sagde, at han ikke ønskede at kalde Amys navn over skibets højtalere så tidligt om morgenen. Han var bange for at vække og bekymre skibets øvrige passagerer.

Kaptajnen lovede dog, at personalet straks ville finkæmme alle 10 dæk og 999 værelser på skibet.

Men først klokken otte om morgenen – da krydstogtskibet havde lagt til kaj i Curaçao – begyndte personalet ombord krydstogtskibet at lede efter Amy.

Men eftersøgningen var mildest talt halvhjertet.

Det viste sig nemlig, at skibets personale kun havde ledt på toiletterne og på skibets gange.

Historien fortsætter under billledet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/amy_om_bord_2.jpg
 (Foto: Privat)

Amy sammen med sin bror kort før, at hun forsvandt. Foto: Privat

Personalet havde ikke – som lovet – gennemgået alle skibets 999 kahytter. Kaptajnen havde endda også afvist at hænge sedler op med billeder af den forsvundne Amy, og han havde heller ikke lyst til at informere de andre passagerer om, at Amy var forsvundet. Kaptajnen var angivelig nervøs for at gøre de andre passagerer bange.

I det hele taget blev der det første døgn gjort forbavsende lidt for at finde Amy. Forældrene var dog sikre på, at der måtte være sket en forbrydelse. Forældrene frygtede, at Amy var blevet kidnappet.

For kort inden Amys mystiske forsvinden havde familien oplevet flere mystiske begivenheder på skibet.

Familien havde blandt andet lagt mærke til en gruppe, der ikke virkede til at være ”almindelige” krydstogtpassager. Gruppen havde lusket rundt på skibet og observeret gæsterne, mens gæsterne dansede og nød den festlige middag, hvor også Amy og hendes familie deltog.

Mere bizart blev det dog, da Amy og hendes mor Iva den skæbnesvangre aften ville se en række billeder, som skibets fotograf havde taget af dem under festmiddagen.

Billederne af Amy var nemlig væk. Fotografen forsikrede, at han havde hængt billederne af Amy op på væggen – og han kunne ikke forklare, hvorfor lige netop Amys billeder nu var væk.

Politiet blev involveret i sagen, og en større eftersøgning gik i gang.

Men Amys forældre og bror måtte vende tilbage til Virginia uden Amy eller svar på, hvad der var sket med hende.

Politiet mente også, at der kunne være sket Amy en forbrydelse – og at der var en risiko for, at hun var blevet myrdet eller kidnappet og bortført til for eksempel Curaçao.

Krydstogtskibets eget selskab, Royal Caribbean International, fastholdt, at Amy måtte være druknet, efter at hun – måske ved et uheld – var faldet overbord.

Flere mente dog, at denne teori var yderst usandsynlig. For det første var den unge kvinde både udlært livredder og en erfaren svømmer, og skibet var allerede ved kajen i Curaçao, da hun forsvandt. Med andre ord var det sandsynligt, at Amy var druknet.

En anden teori var, at Amy bevidst var faldet over bord i et forsøg på at tage sit eget liv.

Men venner og familie kunne kun tegne et billede af en kvinde, der var lykkelig for sit liv.

Amy havde sendt venner og veninder flere postkort fra turen, og hun havde kun positive ord at fortælle.

Hun havde også taget 15 ruller film med på turen – hun havde nemlig planer om at lave en fotocollage med billeder fra turen, når hun kom hjem.

Og ikke mindst havde Amy lige fået et nyt job, som hun glædede sig til at kaste sig over. Og så havde den unge kvinde også lige adopteret en bulldog, som hun glædede sig til at hente, når hun kom tilbage til USA. Der var med andre ord intet, der pegede i retning af, at Amy skulle ønske at forsvinde.

I dagene og ugerne efter Amys forsvinden stod flere vidner frem. FBI, der nu var blevet inddraget i sagen, håbede, at vidner fra krydstogtskibet kunne give dem det spor, som de manglede.

Historien fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/amy_danser.jpg
 (Foto: Privat)

Amy sammen med bassisten "Yellow". Foto: Privat

Et vidne mente for eksempel at have set Amy sammen med en bassist ved navn Alister ”Yellow” Douglas, efter at Amy havde forladt sin kahyt. Bassisten havde spillet i det band, der underholdt under festmiddagen aftenen forinden, og Amy og ”Yellow” havde også danset tæt under festen.

Andre kunne fortælle, at de i de tidlige morgentimer havde set ”Yellow”, men at han på dét tidspunkt ikke var sammen med Amy.

Også Amys bror havde foruroligende oplysninger om bassisten.

Han kunne nemlig fortælle, at ”Yellow” få timer efter Amys forsvinden havde fortalt familien, at han ”var ked af dét, der var sket med Amy”. Men på dét tidspunkt var det kun Amys forældre og bror samt sikkerhedspersonalet på skibet, der vidste, at Amy var væk.

FBI fandt dog aldrig beviser, der knyttede bassisten til Amys forsvinden.

I årenes løb har flere vidner påstået, at de har set Amy i live.

I 1998 kunne to canadiske turister for eksempel fortælle, at de havde set Amy på en strand i Curaçao. Hun blev fulgt tæt af to mænd, som skyndte sig at trække afsted med kvinden, da hun forsøgte at få kontakt med de to canadiske turister.

Turisterne kunne i detaljer beskrive Amys karakteristiske tatoveringer. Mange mener i dag, at det var Amy, som de canadiske turister så i 1998.

Amy blev angivelig også set i en butik i Bridgetown på Barbados under lignende omstændigheder i 2005. Et vidne mødte en forskræmt kvinde på toilettet. Kvinden fik fremstammet, at hun var fra Virginia, og at hun hed Amy. Vidnet nåede ikke at høre mere, før at den mystiske kvinde blev ført væk fra toilettet af nogle ukendte mænd.

De mest skræmmende beviser stammer dog fra 2004 og 2005. da Amys forældre modtog en række mystiske e-mails fra en ukendt afsender. Billederne blev også fundet på en hjemmeside for prostituerede.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/amy3.jpg
 (Foto: Privat)

Et af de billeder, som Amys forældre modtog flere år efter, at hun forsvandt. Foto: Privat

Billederne viste en mørkhåret kvinde, der lå med bare ben og iført stilletter i en seng. På ét af billederne lå kvinden topløs på alle fire.

Der var ingen tvivl om, at kvinden måtte være prostitueret. Spørgsmålet var, om det var Amy?

Familien var ikke i tvivl: Det var Amy på billedet, og familien var nu endnu mere sikre på, at hun var blevet kidnappet fra krydstogtskibet, og at hun nu blev holdt som sexslave et ukendt sted i verden.

Men hvor er stadig en gåde den dag i dag.

Familien ved stadig ikke, hvem der tog Amy, eller hvor hun er.

De udlover en dusør på $250.000 til dén eller de personer, der kan bringe deres datter hjem.

- Please hjælp os med at finde vores smukke og elskede datter Amy! Hvis du eller nogen du kender har informationer (store som små), så træd frem. PLEASE, PLEASE, kontakt os!, lyder det bønfaldende fra Amys familie.

Se flere billeder fra sagen herunder:

Amy Lynn Bradley - kvinde der forsvandt

Kilder: Amybradley.net, FBI.giv, Wikipedia.

Sponsoreret indhold