Krimi1. august 2023

Amerikansk sygeplejerske og hendes datter kidnappet i Haiti

Myndighederne arbejder lige nu på at opklare en kidnapningssag i Haitis hovedstad Port-au-Prince, hvor en kvinde hendes barn er blevet bortført
Alix og hendes mand Sandro, der er direktør i den kristne hjælpeorganisation El Roi Haiti 
Alix og hendes mand Sandro, der er direktør i den kristne hjælpeorganisation El Roi Haiti
 Foto: Ritzau Scanpix

Hun er sygeplejerske, amerikaner og dybt engageret i arbejdet for den kristne humanitære organisation El Roi Haiti, som hendes mand, Sandro Dorsainvil, er direktør for.

Men Alix Dorsainvil er også lige nu forsvundet sammen med datteren, og myndighederne arbejder på højtryk for at få samlet den lille familie igen.

Alix og hendes barn er blevet kidnappet, oplyses det fra hjælpeorganisationen. Det skriver CNN.

Kvinden og den lille pige blev bortført torsdag morgen, mens de befandt sig i deres lokalområde i organisationens hovedkvarter i hovedstaden Port-au-Prince.

– Alix er en dybt kærlig og medfølende person, der betragter Haiti som sit hjem og det haitiske folk som sine venner og familie. Alix arbejder utrætteligt som vores skole- og lokalsygeplejerske for at lindre dem, der lider, mens hun elsker og tjener Haitis folk i Jesu navn, skriver den kristne organisation i deres udtalelse om kidnapningen.

Den amerikanske kvinde er oprindeligt fra New Hampshire. Hun flyttede til Haiti, da hendes mand inviterede hende til at komme for at arbejde på den haitianske skole som sygeplejerske for eleverne.

De amerikanske myndigheder er opmærksomme på kidnapningen og fortæller til CNN, at det er de samarbejder med de lokale myndigheder for at få kvinden og den lille pige - hvis alder ikke fremgår - i sikkerhed igen.

– Det amerikanske udenrigsministeriums højeste prioriter er at sikre amerikanske borgere i udlandet, siger de til mediet.

For ganske nylig beskrev den kidnappede mor det haitianske folk i en video på organisationens hjemmeside som et folk ”fuld af glæde, liv og kærlighed”.

I et opsigtsvækkende sammentræf blev der netop samme dag udstedt en advarsel fra det amerikanske udenrigsministerium direkte til de amerikanske statsborgere, der måtte opholde sig i Haiti, og som ikke har en bredskabsfunktion. De blev bedt om hurtigst muligt at forlade landet af sikkerhedsmæssige årsager.

Det skyldes den tilspidsede situation med netop bandekriminalitet og kidnapninger i landet.

Sponsoreret indhold