Krimi14. august 2020

Alvorlig hedebølge truer: Så varmt bliver det

Solen og varmen fortsætter i weekenden, hvor vi kan nå op over 30 grader. DMI har i den forbindelse justeret deres vejrvarsel, så det meste af landet er omfattet af en såkaldt kategori 2-varsel om farligt vejr på
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200624-163107-l-1920x1279we.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Efter en særdeles kold og våd juli måned kan vi i sandhed konstatere, at sommeren er kommet til Danmark. Og det varme vejr fortsætter i den grad hen over weekenden, hvor vi kan forvente særdeles høje temperaturer.

Det skriver DMI på sin hjemmeside:

- Det varme vejr fortsætter i henover weekenden og først i næste uge. Vi forventer typisk at temperaturen når op mellem 25-30 grader, lokalt varmere. Søndag og mandag bliver de varmeste dage. Luften bliver efterhånden mere fugtig og vil opleves mere lummer fra søndag, skriver DMI på sin hjemmeside.

På grund af de høje temperaturer og næsten ingen vind justerede DMI deres vejrvarsel, så stort set hele landet er omfattet af en såkaldt kategori 2-varsel om ”farligt vejr”.

Især småbørn, ældre og kronisk syge kan risikere at blive dehydrerede i varmen, hvis de får for lidt væske eller ikke søger skygge, når temperaturen er på sit højeste.

Sponsoreret indhold