Krimi 3. marts

Alex lod roommaten fra helvede flytte ind: Pludselig boede hun med en uhyggelig seriebesætter

Jamison Bachman flyttede under falsk identitet ind hos blandt andre Alex Miller. I begyndelsen var han den oplagte lejer af hendes ekstraværelse, men hurtigt efter hans indflytning begyndte den nye bofælles opførsel at blive mere og mere uhyggelig
Foto: Netflix

Forestil dig, at du og den person, du frygter allermest, kun er adskilt af en enkelt væg. At du lader en person flytte ind, som du troede du kunne stole på, men som pludselig begynder at gøre besynderlige ting.

Netop dette skete for Alex Miller, der fortæller sin historie i den nye Netflix-serie om de værste bofæller, man kan forestille sig, “Worst Roommate Ever”.

Millers historie begynder, da hun i marts 2017 slår en annonce op på den amerikanske version af Den Blå Avis – Craigslist.

På grund af pengemangel må hun leje et af sine værelser ud i området Chestnut Hill, og hurtigt får hun en henvendelse fra Jed Creek – som under deres første møde ligner det perfekte match.

Artiklen fortsætter under billederne:

Foto: Netflix

Miller ledte i marts 2017 efter en roommate, som hun kunne dele sin lejlighed i Philadelphia med. (Foto: Netflix)

Foto: Netflix

Alex Miller og hendes mor var klar til at gøre hvad som helst for at få den frygtelige roommate ud af klappen igen – til sidst var det dog kun politiet og et tilhold, der kunne holde ham fra dem. (Foto: Netflix)

Creek – der var uddannet jurist, men som arbejdede som lærer – havde rejst fra New York til Philadelphia, hvor han nu forsøgte at skabe sig en base – og mens han hjalp sin gamle bror, havde han brug for en billig bolig.

Da Miller mødte ham første gang, var han elegant, velplejet, høj, mørk og flot. Og så havde han en hund, som kom godt ud af det med hendes.

– Jeg stolede på alt, hvad han sagde, fortæller hun.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Plastikkasser, kat og hund

Samme aften flytter Jed ind. Med sig havde han seks til otte Tupperwarebeholdere, en hund, en kat og en fisk i en bowle. Og så nogle puder, tæpper og lagener, som han sov med på gulvet. Intet andet.

Da han efter et stykke tid stadig ikke havde underskrevet dokumenterne fra ejendomsforvaltningen, begynder Alex Miller at blive urolig.

Men mareridtet var slet ikke begyndt endnu.

Artiklen fortsætter under billedet:

Foto: Netflix

Alex Miller elskede at bo i sin lejlighed i Chestnut Hill – men på grund af Jamisons invasion har hun måtte forlade stedet. (Foto: Netflix)

Der bliver pludselig rykket rundt på møblerne, mens hun ikke er hjemme. Hendes spisebordsstole forsvinder ind på Jeds værelse. Han havde desuden skruet elpærerne ud i resten af huset, for at bruge dem i sine egne lamperne inde på sit eget værelse.

Han betalte ikke sine del af regningerne, og når Miller påpegede det overfor ham, råbte han blot fra sit nye domicil:

– Vi ses i retten, så. Det her er mit sted nu.

Løj om sin identitet

Nu begyndte Alex at føle sig absolut utryg ved sin nye lejer. Da hendes mor forsøgte at google hans navn, dukkede intet brugbart op.

Men da hun i stedet indtaster Jed Creeks telefonnummer, finder hun det hårrejsende svar.

Den nye skrækkelige bofælle er ikke den, som han har giet udtryk for, han er. Hans navn er Jamison Bachman, og under flere søgeresultater er han beskrevet som “serial squatter” – eller på dansk en seriebesætter.

Folk som ham flytter ind, men så snart han er faldet på plads, begynder problemerne at hobe sig op – og vigtigst af alt: Uanset hvad du gør, er han umulig at smide ud igen.

Fem år forinden – i 2012 – var Melissa Frost blevet kontaktet af Jamison Bachman, der påstod, at hans bolig var blevet ødelagt af orkanen Sandy.

Hun fortalte sin historie om mødet med den uhyggelige seriebesætter i en New York Magazine-artikel, som den aktuelle Netflix-serie er baseret på.

Overvældet af medlidenhed lader hun ham flytte ind lige med det samme, men mødet med den nye bofælle endte med nær at koste hende lejligheden i New York. Bachman har med sin baggrund som jurist totalt styr på lejeloven, og hele hans række af magtesløse udlejere oplever, at han er to skridt foran dem hele tiden.

Også for hende startede den uroopvækkende opførsel i det små.

Artiklen fortsætter under videoen:

– Det her er mit hus nu!

Jamison ødelagde Melissa Frosts gulve, tog døre af og stoppede toilettet med grus og afføring fra kattebakken. Også overfor hende sagde han endeligt: – Det her er mit hus nu.

Selv efter alt dette forsøgte hun at gå til ham og i al fredelighed tilbyde ham, at han kunne få sin husleje tilbage, hvis han flyttede ud med det samme. Hun ville endda hjælpe ham med at finde et nyt sted.

Bachman grinede af hende. Hun brød sammen i gråd, og han sagde nedladende:

– Hør her, du har hele livet foran dig. Du er køn, og du er talentfuld, og du har det her hus – eller, du har ikke det her hus mere. Det her er mit hus nu.

Og de to kvinder er absolut ikke Bachmans eneste ofre. Ifølge artiklen i New York Magazine havde den aggressive og opfarende seriebesætter svindlet i hvert fald tre udlejere og invaderet deres boliger, før han overhovedet var færdig på jurastudiet.

Artiklen fortsætter under billedet:

Foto: Netflix

Jamison Bachman blev kun mere truende og aggressiv, da Alex Miller og hendes venner afslører hans sande identitet. (Foto: Netflix)

Presset ud med farvelfest

Tilbage hos Alex Miller har hun nu kun én mulighed tilbage i kampen for at få Jamison Bachman ud – at sætte hårdt mod hårdt.

Sammen med moderen og et par venner, besluttede hun sig for at holde en fest under temaet: Alle de ting, roommaten hader allermest.

Røg, sprut og høj rapmusik – for bare at nævne tre.

Alex Miller inviterede til en fest, hvor Wu-Tang Clan blev blæst ud af højttalerne, mens udklip om bofællens virkelige identitet var hængt op alle steder i stuen.

– Om jeg så skulle holde fest hver eneste dag, for at få dette til at stoppe, så var jeg klar til det, fortæller Alex Miller om taktikken, der nok gjorde Bachman rasende, men som ikke til at starte med havde den ønskede effekt.

Pludselig en dag – tidligt om morgenen, mens Alex Miller stod og børstede tænder – kom Jamison Bachman ud af sit skjul. Han smækkede døren til badeværelset op og angreb Alex. Med et fast greb om hendes hals, pressede han hende op ad væggen.

– Du begik en alvorlig fejltagelse, din dumme tøs, knurrede han, før han gik ind til sig selv.

Vreden og adrenalinen steg hos Alex, der rendte efter ham ind på værelset, hvor Bachman nu sad med sin kat.

I hånden havde han nu en kniv.

Artiklen fortsætter under billedet:

Foto: Montgomery County DA

Jamison Bachman efter anholdelsen ved brorens hjem. (Foto: Montgomery County DA)

Et blodigt knivoverfald

Jamison Bachman rejste sig og kom igen farende imod Alex, før han knaldede døren i – Alex’ ben sad fast i dørrammen, og Bachman fortsatte med at banke døren mod hendes ben flere gange, før han til sidst snittede hende i låret med kniven.

Efterfølgende blev han anholdt af politiet på adressen, hvor Alex Miller nu gennem flere måneder har forsøgt at få ham ud.

Da han løslades med kautionshjælp fra sin ældre bror, Harry Bachman, finder politiet senere broren død i deres fælles midlertidige hjem.

Bachman bliver fængslet endnu en gang – denne gang er han tiltalt for mordet på Harry.

Men Jamison Bachman nåede dog aldrig frem til retssagen – heller ikke den, som han skulle have været igennem i forbindelse med sagen om vold mod Alex Miller.

I december 2017 tog han sit eget liv i sin fængselscelle.  

Se begge afsnit af "Worst Roommate Ever" – del 1 og 2 om Jamison Bachmans mange invasioner – på Netflix.

Sponsoreret indhold