Krimi9. marts 2022

Alec Baldwin efter skyderi på filmset: - Der er kun to ofre

Skuespilleren Alec Baldwin satte lørdag under en filmfestival i Boulder Colorado ord på det frygtelige skyderi på filmsettet "Rust"
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega800722_007.jpg
 Foto: MEGA

Den 21. oktober vil formentlig altid være en sort plet i Alec Baldwins skuespillerkarriere.

Her holdt han den pistol, som endte med at tage livet af filmfotografen Halyna Hutchins og såre instruktøren Joel Souza.

Baldwin har siden stået fast på, at han ikke trykkede på aftrækkeren.

Sagsøgt at økonomiske grunde

Under et interview i weekenden på den internationale filmfestival i Boulder i Colorado fortalte 63-årige Baldwin mere om tragedien.

Han talte her om, hvordan der er "to ofre", ligesom han også antydede, at nogle personer har lavet søgsmål af "økonomiske grunde".

- Der er to ofre - og ingen andre er egentligt et offer. Vi har egentlig at gøre med en situation, hvor nogle særlige mennesker ikke rigtigt er interesseret i at finde ud af, hvad der virkelig skete, sagde Baldwin ifølge The Hollywood Reporter.

Baldwin sammenlignede også dødsfald på filmset med dødsfald i andre industrier. Han bad deltagerne på filmsettet om, at "tænke på alle de kæmpe mængder ammunition, der de seneste 75 år er blevet affyret på film- og tv-sets - mens kun fire mennsker har mistet livet". Det mente han, at man skulle holde på med "opioidindustrien, flyindustrien, bilindustrien og selve våbenindustrien".

Stjerneskuespilleren lagde også vægt på, at der en sikkerhedsprocedure, når man er på et filmset.

Liv ændret markant

Ifølge mediet sagde han videre, at hans karriere havde været uden ulykker, og at han aldrig havde haft et problem med at stole på "sikkerhedseksperterne".

- Når nogen - hvis job er at sikre sikkerheden af våbenet - giver dig det og siger, at det er sikkert, så stoler man på det, det er sådan jeg har levet hele mit liv. Jeg har stolet på sikkerhedseksperterne, der har givet mig et våben og fortalt, at det er sikkert. Jeg har aldrig før været i problemer.

Baldwin beskrev også offeret Halyna, som en person, der ikke bare var "elsket af mennesker, men også beundret", og han fortalte, hvordan hans liv siden har ændret sig.

- Jeg er meget håbefuld omkring, at når fakta kommer på bordet, så vil vi ikke blive holdt kriminelt til ansvar, men det har ændret mit liv.

basale sikkerhedsregler ikke overholdt

Det er tidligere kommet frem, at familien til den dræbte filmfotograf har sagsøgt Alec Baldwin, der udover at være den, der førte pistolen, også var producer på filmen.

Ifølge søgsmålet mener familien ikke, at Alec Baldwin og de øvrige producere på filmen overholdt de basale sikkerhedsregler.

Sponsoreret indhold