Krimi 13. august 2021

Afgørelsens time for Messerschmidt

I dag falder der dom i sagen, hvor Morten Messerschmidt (DF) er tiltalt for svindel med EU-midler og dokumentfalsk
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sagen om svindel med EU-midler og dokumentfalskneri har hængt som en sort skygge over Morten Messerschmidt i snart fem år.

Fredag falder der dom i sagen, når dommer Søren Holm Seerup enten finder DF-profilen skyldig eller frifundet.

Sagen går tilbage til 2015, hvor EU-partiet MELD skulle have afholdt en konference i samarbejde med Dansk Folkeparti. Gennem det europæiske parti blev der betalt lige omkring 100.000 kroner til DF's kasse fra EU.

Morten Messerschmidt sad på det tidspunkt som præsident for partiet i Europa-parlamentet. Men har vedholdende nægtet at have haft noget med arrangementet at gøre. Ifølge politikeren skrev han blot under dokumenter, som hans sekretær fremlagde for ham.

Artiklen fortsætter under billedet...

Morten Messerschmidt har ikke ønsket at udtale sig under retssagen. Foto: Mikael Rieck

Netop underskrifter på en stribe nøgle-dokumenter har været anklagmyndighedens hovedbeviser i sagen. De skulle angiveligt bevise, at Messerschmidt har skrevet under på papirer med dagsordener og regninger for arrangementet. Og pengene er blevet udbetalt.

Ifølge EU's regler skal EU-politik være et hovedtema, hvis der skal betales fra kasse et. 

Men flere af deltagerne fra sagomspundne konference, der blev afholdt på Color Hotel i Skagen i 2015, har en lidt anden udlægning af, hvad der foregik.  

Hverken Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl eller gruppeformand Peter Skaarup kunne erindre, at der var en MELD-konference samtidig med sommergruppemødet, har de forklaret i retten.

Artiklen fortsætter under billedet...

Dot Wessman har været ved Messerschmidts side under hele retssagen. Parret har været meget igennem de seneste år. Dots datter kørte galt i 2015 og blev invalid. Mortens søster blev brutalt dræbt sidste år. Foto: Mikael Rieck

Samme besked gav andre af DF's medlmmer der deltog i Skagen.

I det hele taget har anklagemyndigheden gennem en stribe dokumenter og vidner ført bevis for, at MELD var tæt på at være en tom skal med Messerschmidt, hvor DF'eren sad på magten.

De færreste af de vidner, der alle var medlemmer af Messerschmidts MELD-parti, har ingen erindring om, at de var medlemmer, havde deltaget i partiets arbejde eller konferencen.

Det italienske medlem af MELD Antonio Gambetta Vianna havde aldrig hørt om Morten Messerschmidt, selvom han stod på MELD's medlemsliste, sagde i retten.

Anklagemyndigheden går efter en fængselsstraf til folketingspolitikeren, hvis han bliver kendt skyldig.

Klokken 15 forventes der at falde dom i sagen.

Sponsoreret indhold