Krimi22. april 2020

8. klasses seksualundervisning gik helt galt

En gruppe danske elever i 8. klasse fik lidt mere indsigt i de voksnes sexliv, end de måske lige havde regnet med, da de skulle have digital seksualundervisning
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20100208-074310-pf-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau / Scanpix

Coronakrisen sætter ikke en stopper for undervisningen i de danske folkeskoler, og den sætter bestemt heller ikke en stopper for den obligatoriske seksualundervisning.

For eleverne i 8. klasse på Rismølleskolen i Randers blev undervisningen dog noget mere interaktiv, end de nok først havde forventet. De blev nemlig gennem lyden i deres computerhøjtalere vidner til sex mellem to voksne mennesker.

Seksualundervisningens forløb, der naturligvis foregik hjemmefra, var skemalagt til formiddagstimerne, hvor eleverne på den måde kunne følge med i undervisningen via deres egen computer og højtalere. Men netop som forløbet var forbi, tog undervisningen en noget uventet drejning, og eleverne fik adgang til lærerens måske noget mere spændende, private univers.

Lyden af den voksne version af seksualundervisningen blev sendt fra en af skolens medarbejdercomputere, men eleverne blev dog trods alt sparet for video. Det fremgår af en beskrivelse af forløbet, som SE og HØR har set.

Rismølleskolens skoleleder, Jan Pedersen, så sig nødsaget til at sende en beklagende meddelelse ud til skolens forældre på intranettet Aula, og han håber nu, at alle har lært af episoden.

- Det var jo en fejl, at det skete. Og det kan man sige, det er jo også det, jeg har skrevet ud til forældrene. Det beklager jeg dybt. Og det håber vi selvfølgelig aldrig nogensinde vil gentage sig for nogen igen. Hverken hos os eller alle mulige andre steder, siger han og fortsætter:

- Man lærer jo heldigvis af de ting, der sker. Og det her var en fejl. Og fejlen lærer man forhåbentlig af, så man ikke gør det igen.

Skolelederen har ikke følt sig nødsaget til at tage særlige forholdsregler i forbindelse med elevernes hjemmeundervisning, da han føler sig sikker på, at hændelsen er et engangstilfælde.

- Jeg tror alene det, at det er sket én gang, er nok i sig selv til, at det i hvert fald ikke kommer til at ske hos os igen.

Søren Kjær Herping, der er forældrerepræsentant på Rismølleskolen, fortæller til SE og HØR, at skolen har håndteret sagen, som den skulle.

- Der er taget hånd om det, siger han.

Sponsoreret indhold