Krimi13. maj 2024 (opd. 13. maj 2024)

71-årig mand kendes skyldig i drab og grov vold

En 71-årig mand er onsdag blevet kendt skyldig og grov vold

En 71-årig bosnisk mand gik i juni 2023 ind i en moské i Odense for at tale med imamen om, hvorfor han ikke længere måtte komme i moskéen.

I stedet mødte han en 75-årig mand, som bad ham om at forlade moskéen, og det endte i en konfrontation. Derfor trak den 71-årige en skruetrækker og stak mindst 50 gange.

Han er mandag ved Retten i Odense kendt skyldig i drab og forsøg på grov vold. Den 75-årige mistede livet dagen efter som følge af sine skader.

20 af stikkene med skruetrækkeren ramte ham i hovedet, hvoraf det ene var dødeligt. Det har en obduktionsrapport tidligere vist i retten.

Retten har blandt andet lagt vægt på overvågningsbilleder, der viste, at den nu skyldige og offeret gik ind i moskéen.

Kun 33 sekunder efter kom en jævnaldrende mand også ind i moskéen. Han var vidne til overfaldet og prøvede at stoppe det, har han tidligere forklaret i retten.

Hans forklaring har også fået betydning for mandagens afgørelse.

Derudover har retten lagt vægt på den 71-åriges forklaring, hvor han blandt andet har sagt, at han havde medbragt en skruetrækker, fordi han var bange for, at der ville opstå en konflikt.

Obduktionsrapporten har også bevist, at den 71-årige ikke handlede i selvforsvar inde i moskéen, som han ellers tidligere har forklaret. Det fremgår af rettens skyldkendelse.

Derfor har retten vurderet, at manden var klar over, at den 75-årige med stor sandsynlighed ville afgå ved døden efter det høje antal stik med skruetrækkeren.

Den 71-årige er desuden kendt skyldig i at have forsøgt at udøve grov vold mod den jævnaldrende mand, fordi han efterfølgende forsøgte at ramme ham med skruetrækkeren.

Den nu skyldige mand har nægtet sig skyldig i drab, men han har tidligere erkendt, at det var ham, der førte skruetrækkeren inde i moskéen.

- De havde udskammet mig, sagde han under sin forklaring i et tidligere retsmøde.

Manden var i forvejen bortvist fra moskéen efter en tidligere voldsepisode.

Specialanklager Brian Dybdahl kræver manden idømt 13 års fængsel og udvist af Danmark, da den 71-årige har bosnisk statsborgerskab.

Anklageren lægger blandt andet vægt på antallet af stik, og at den 71-årige lod offeret ligge på gulvet i moskéen, mens han skrev med hans blod på væggene.

Sponsoreret indhold