Krimi11. marts 2024 (opd. 11. marts 2024)

67-årig mand får 12 års ubetinget fængsel

I november 2022 dræbte han en 41-årig mand med en køkkenkniv

En 67-årig kroatisk mand, Milan Josic, idømmes 12 års ubetinget fængsel for at dræbe en 41-årig mand med en køkkenkniv i sin lejlighed i Hallingparken i Brøndby Strand tilbage i november 2022.

Derudover dømmes han for blufærdighedskrænkelse af en kvinde i lejligheden samme dag. Det er mandag kommet frem ved Retten i Glostrup, der har afsagt dom i sagen.

Ifølge rettens kendelse blev den 41-årige mand stukket 17 gange og snittet tre gange med en køkkenkniv, hvorefter han forblødte af sine skader.

Desuden udvises Milan Josic af Danmark med indrejseforbud for bestandigt, da han kun har kroatisk statsborgerskab.

Den 67-årige havde tidligere forklaret, at han stak den afdøde to gange i nødværge. Men det mente retten ikke. I forhold til udvisningen har retten lagt vægt på, at der er tale om grov kriminalitet.

De to andre mænd og kvinden, der også befandt sig i lejligheden under drabet, har ifølge rettens kendelse forklaret, at de det meste af tiden drak og festede, mens de sad ved spisebordet i Milan Josics stue.

Først om formiddagen opstod der tumult mellem Milan Josic og afdøde, efter at kvinden blev skåret i halsen af den nu afdøde mand. Ifølge hendes forklaring skete det umotiveret.

Tre telefonopkald til alarmcentralen er blevet brugt som centrale beviser i sagen, og de er alle blevet afspillet i retten. Opkaldene blev foretaget af en af de andre mænd i lejligheden.

Ifølge rettens kendelse blev andet opkald foretaget, mens knivstikkene faldt. Her blev der råbt stop 20 gange, mens man kunne høre en mand beklage sig højlydt.

Herefter lød ordene: "Hvad laver du Milan. Fuck hvor er I syge mand" fra manden, der foretog opkaldet.

Retten mener, at Milan Josic har taget kniven fra afdøde og stukket ham med den ude i entréen, hvor den 41-årige senere blev fundet livløs af politiet.

Et par timer før drabet blev kvinden ifølge retten desuden udsat for en blufærdighedskrænkelse af Milan Josic, idet han trak hendes bukser og underbukser ned og befølte hendes baller og inderlår.

Det viste en optagelse, der tidligere er kommet frem i retten.

Senioranklager Caroline Sophia Tarrow har under strafudmålingen lagt vægt på grovheden i drabet, fordi den 41-årige mand blev stukket adskillelige gange i lunger og hjerte.

Milan Josics forsvarer Torben Brøndum Rasmussen lagde vægt på, at nogle af knivstikkene kunne være foregået i nødværge, og at Milan Josic ikke tidligere har været straffet.

Milan Josic skal både betale erstatning til den afdødes far og til kvinden, der blev udsat for blufærdighedskrænkelse. Han har anket sagen til landsretten.

Sponsoreret indhold