Krimi31. januar 2024 (opd. 1. februar 2024)

61-årig kvinde idømt betinget fængselsstraf for uagtsomt manddrab

Kvinden påkørte i marts 2022 en fireårig pige og hendes mor. Pigen døde af sine kvæstelser

En 61-årig kvinde er blevet idømt 30 dages betinget fængsel med prøvetid på et år for uagtsomt manddrab efter at have påkørt en fireårig pige og hendes mor i Nyborg i marts 2022.

Den fireårige pige døde af sine kvæstelser.

Ud over den betingede fængselsstraf skal kvinden udføre 40 timers samfundstjeneste, ligesom hun får en betinget frakendelse af kørekortet. Den fireåriges familie skal ligeledes have en erstatning på 250.000 kroner, har Retten i Svendborg afgjort.

Den 61-årige modtog dommen. Over for TV 2 Fyn siger anklagemyndigheden, at man vil nærlæse dommen, inden man tager stilling til, om den skal ankes.

Kvinden var tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, da hun havde haft flimmer for øjnene, hvilket gjorde, at hun ikke kunne føre bilen på en betryggende måde.

Retten lagde til grund, at kvinden i et eller andet omfang havde haft flimmer for øjnene, men at det ikke gjorde hende ude af stand til at føre bilen på en betryggende måde.

Ulykken skete ved 17.40-tiden 22. marts 2022 på Vestergade i Nyborg. Den fireårige krydsede sammen med sine søskende og deres mor et fodgængerfelt og blev ramt af den 61-årige.

I sin dom har retten lagt til grund, at kvinden ikke havde sænket farten, da hun ramte den fireårige og hendes mor.

Der blev ikke konstateret fejl eller mangler i relation til oversigtsforhold eller vejens udstyr ved ulykkesstedet, og det er rettens vurdering, at den 61-årige havde frit udsyn til fodgængerfeltet.

Derfor mener retten, at den 61-årige viste grov uagtsomhed, og at hun derfor skulle have en fængselsstraf i stedet for en bøde.

Sponsoreret indhold