Krimi27. juli 2022

58-årig sønderjysk byggematador efterforskes for uagtsomt manddrab efter bådulykke i Italien

Ifølge både danske og italienske medier, var det en forretningsmand fra Sønderjylland samt dele af hans familie, der sad i den motorbåd, der lørdag kolliderede med en sejlbåd ud for øen Giglio i det sydlige Toscana
Den hårdt medtagede sejlbåd ligger til ved havnen i Argentario. Under sammenstødet med danskernes motorbåd blev den stort set delt på midten. 
Den hårdt medtagede sejlbåd ligger til ved havnen i Argentario. Under sammenstødet med danskernes motorbåd blev den stort set delt på midten.
 Foto: Ritzau Scanpix

En tur på havet udviklede sig både højdramatisk og tragisk for en dansk familie – bestående af fire personer – da de lørdag eftermiddag med høj fart kolliderede med en italiensk familie bestående af seks personer, der befandt sig i en sejlbåd.

En 61-årig mand fra Rom mistede livet.

Ulykken skete mellem de to øer Argentario og Giglio i Toscana, Italien.

Italienske efterforskere har ovenpå ulykken valgt at sigte en dansk mand for ”groft uagtsomt manddrab” samt ”uagtsomt skadeforvoldelse med fare for forlis”.

Føreren af den italienske sejlbåd er ligeledes sigtet under samme anklage.

Der er ifølge SE og HØRs oplysninger tale om en 58-årig sønderjysk forretningsmand, der af flere beskrives som driftig byggematador.

Den sigtede har base i Aabenraa, og da ulykken indtraf til søs i Italien, var han sammen med dele af sin familie ombord på der ti meter lange speedbåd, der ifølge de italienske myndigheder sejlede med en hastighed på 55 km/t, da sammenstødet skete.

Havde familien med

Tre andre danskere var ombord på båden. Herunder den sigtedes hustru, en af den sigtedes sønner, samt dennes kæreste.

Før har det været beskrevet, hvordan danskernes motorbåd sejlede med autopilot slået til på tidspunktet for kollisionen, og at det kan konkluderes, at ingen af de ombordværende var påvirket af narkotika eller alkohol.

En 61-årig mand fra Rom mistede livet i ulykken.

Stadig er det ikke lykkedes myndighederne at finde en 60-årig italiensk kvinde, Anna Claudia Cartoni, der er gift med føreren af båden, den 61-årige iværksætter Fernano Manzo.

Manzo kom lige som de andre ombord på sejlbåden slemt til skade, og har været indlagt på hospitalet siden.

Gennem sin bror fortæller han, hvordan danskernes motorbåd havde kurs mod dem med høj fart, og at den var som ”et løst missil”.

Hjemme igen

Den danske familie har fået deres pas udleveret og er vendt hjem til Danmark igen. De fastholder, at de er uden skyld i forbindelse med ulykken.

Sådan lød deres udtalelse gennem en af sønnerne - som ikke var med på turen - i et mailsvar til TV2.

- Det er opfattelsen, at ulykken skete som følge af den anden parts manglende overholdelse af de på søvejene gældende vigeregler, selv om dette, når der er tale om tab af menneskeliv, nok er af mere underordnet betydning, skriver sønnen i en mail til TV 2.

Et familiemedlem har ligeledes fortalt til Ekstra Bladet, at familien er voldsomt ramt af hændelsen.

– Ulykken er en voldsom belastning af de involverede, og det kan hertil oplyses, at alle de involverede deltog i både redning og førstehjælp af flere personer. Som følge af disse oplevelser ønsker ingen af de involverede at deltage i interviews eller lignende

Sponsoreret indhold