Krimi31. august 2022

58-årig mand fundet dræbt

En 58-årig mand blev tirsdag aften fundet dræbt i Grønland

En 58-årig mand er fundet dræbt i bygden Arsuk, der ligger i det sydvestlige Grønland.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Grønlands Politi.

Politikommissær Julie Senderovitz Bendtsen skriver, at vagtcentralen tirsdag aften klokken 22.24 modtog en melding om en livløs person i bygden.

Kommunefoged og sundhedspersonale blev med det samme sendt til adressen, hvor de fandt den 58-årige mand, livløs og uden vejrtrækning.

- Der blev påbegyndt livreddende førstehjælp med det samme, men det lykkedes desværre ikke at redde mandens liv, skriver politikommissæren.

Politiet i Nuuk har sendt fire efterforskere med helikopter til Arsuk, som ankom tidligt onsdag morgen. De arbejder fortsat på stedet.

Ifølge politiet er det forklaringer fra vidner samt "omstændigheder på gerningsstedet", som gør, at politiet efterforsker sagen som drab. Det fremgår ikke, hvordan drabet menes at skulle være begået.

En 45-årig mand er blevet anholdt og sigtes for drab. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Nuuk onsdag eftermiddag med henblik på tilbageholdelse.

Den 58-årige mands nærmeste familie er underrettet om drabet.

Det er sjette gang i år, at en person er blevet dræbt eller død som følge af vold i Grønland, der har omkring 56.000 indbyggere. Der er i snit omkring fem drab årligt i landet.

Årets første drab fik politiet melding om tidligt om morgenen på årets første dag. Det var en da 18-årig mand, som begik så grov vold mod sin 42-årige far i Sermiligaaq i Østgrønland, at han døde. Det er sønnen siden dømt for.

Nogle dage senere blev en 48-årig mand fundet død i en lejlighed i Tasiilaq, og en 41-årig kvinde blev sigtet og anholdt.

Senere i januar blev en 57-årig mand dræbt af skud med en riffel i Niaqornat i det vestlige Grønland, og en person blev anholdt og mistænkt for drab.

I marts blev en 56-årig kvinde fundet dræbt i Sisimiut i Vestgrønland, og en yngre mand blev tilbageholdt og mistænkt.

Natten til 26. april var endnu et drab i Tasiilaq. Denne gang på en 30-årig mand. Her blev en mistænkt mand også anholdt og tilbageholdt.

Sponsoreret indhold