Krimi15. april 2024 (opd. 15. april 2024)

55-årig mand tiltalt: Satte ild til hus

Manden nægter sig skyldig

En nabo havde bemærket flere friske tændstikker på en sidevej i Rødovre, kort tid efter at et hus en nat tilbage i januar 2023 ikke langt derfra var blevet brændt ned.

På tændstikkerne fandt politiet blod, der matchede med en 55-årig mand, som i flere måneder havde arbejdet på ejendommen, der var under renovering.

Han blev derfor tiltalt for at have sat ild til huset. Sagen er mandag begyndt ved Retten i Glostrup, der behandler den over fire dage.

Her nægter manden sig skyldig, men han erkender at have været i området, da ildspåsættelsen fandt sted.

Ifølge anklagemyndigheden satte manden ild til huset blandt andet ved at åbne ventiler på mindst to gasflasker på ejendommen, ligesom brændbare væsker blev hældt ud i huset.

Derefter blev det angiveligt antændt med enten en åben flamme eller en "brandmaskine", hvilket medførte en eksplosion og en brand i ejendommen, der udbrændte.

Ved Retten i Glostrup har manden selv forklaret, at han den aften og nat var i Rødovre for at besøge en gammel ven, som han tilfældigt havde mødt i byen, mens han arbejdede på ejendommen.

Ifølge hans forsvarer Adam Henning-Bengtson bestrides det ikke, at de fundne tændstikker tilhører den 55-årige mand, men på trods af fundet har manden ikke noget at gøre med ildspåsættelsen, lyder det.

Den tiltalte har forklaret, at han nogle gange bruger tændstikker til at tænde sine cigaretter, hvilket var årsagen til, at han havde smidt dem på sidevejen.

Han er desuden tiltalt for blandt andet at true politiet og at afpresse vidner ved at sende breve ud fra fængslet, mens han har siddet varetægtsfængslet.

Manden var for et par år siden tiltalt i en gammel drabssag i udlandet. I sagen blev en ung mand slået ihjel, og en ung kvinde blev invalid.

Drabet og invalideringen skete, da den i dag 55-årige mand var ganske ung, og det var opsigtsvækkende, at der blev rejst tiltale i en så gammel drabssag. Men sagen mundede ud i en frifindelse af manden.

Der ventes dom i brandsagen fra Rødovre sidst på ugen eller midt i næste uge.

Sponsoreret indhold