Krimi9. februar 2023

55-årig kvinde stukket ihjel

En 25-årig kvinde er anholdt i sagen
Sisimut ligger i det vestlige Grønland. nbsp;
Sisimut ligger i det vestlige Grønland.
 Foto: Karlheinz Schindler/AP/Ritzau Scanpix

En 55-årig kvinde er afgået ved døden efter et knivstikkeri i Sisimiut onsdag aften. En 25-årig kvinde er anholdt, og hun bliver torsdag fremstillet i grundlovsforhør, oplyser Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Det er det andet drab i Grønland på blot få dage.

Grønlands Politi modtog onsdag klokken 20.56 en anmeldelse om at knivstikkeri i Sisimiut, som ligger nogle hundrede kilometer nord for Nuuk. Her var en 55-årig kvinde blevet stukket med kniv og efterfølgende indbragt til sygehuset.

Lægerne havde imidlertid ikke held til at redde kvinden, og hun afgik ved døden kort efter. Kvinden blev erklæret død klokken 21.30.

Ikke længe efter foretog politiet anholdelse i sagen. En 25-årig kvinde blev anholdt klokken 22.20. Hun bliver torsdag stillet for en dommer i Qeqqa Kredsret.

De pårørende til den afdøde er ifølge Grønlands Politi blevet underrettet.

Drabet er det andet inden for få dage. Onsdag fortalte Grønlands Politi, at et dødsfald i Qaqortoq i det sydlige Grønland efterforskes som et drab.

I sagen blev en 53-årig mand fundet død i sin lejlighed lørdag 4. februar. Politiet mener, at han er blevet dræbt på et tidspunkt mellem fredag eftermiddag og lørdag morgen.

Det er resultatet af obduktionen af manden, som har fået politiet til at iværksætte en drabsefterforskning.

Sponsoreret indhold