Krimi13. september 2021

5-årig mistede hele sin familie i kabelbaneulykke: Er den lille dreng blevet kidnappet?

En femårig dreng var den eneste overlevende, da en kabelbane i maj styrtede til jorden i Piemonte-regionen i det nordlige Italien
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210912-160144-1_3mb.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

15 mennesker mistede livet, da en kabelbane i maj styrtede ned i Norditalien. Kun en femårig israelsk dreng overlevede, men han stod tilbage uden sin familie, der alle havde mistet livet.

Men som om den i dag seksårige dreng ikke havde været igennem nok, er der nu gang i en bitter og utilstedelig strid om ham.

Det skriver flere italienske medier herunder Corriere della Sera.

Efter ulykken, hvor drengen blev forældreløs, blev drengens tante udpeget som værge. Hun skulle sørge for, at drengen blev opbragt i Italien, hvor også forældrene havde slået sig ned.

Men drengens bedsteforældre har nu taget drengen med hjem til Israel. Han er nu - mod forældrenes ønske - langt væk fra hans skole og hans gamle hjem.

De italienske myndigheder har altså nu indledt en efterforskning af en sag om kidnapning af den seksårige dreng.

- Vi venter på dig herhjemme med dine fætre. Det er stedet, hvor du skal vokse op. Det her er meget alvorligt og endnu en tragedie for en seksårig dreng, der netop har mistet sin mor, far og lillebror. Jeg er meget bekymret, siger tanten Aya Biran til det italienske medie Corriere delle Sera.

- Vi har at gøre med et barn, som jeg var nødt til at efterlade mine briller til, når jeg gik ind i et andet rum, for at forsikre ham om, at jeg kom tilbage. Lad os lige være opmærksomme på den skade der er sket, og at han nok stadig lider, siger tanten med grådkvalt stemme til mediet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/20210912-160145-4_1mb_2.jpg

Drengens tante kæmper for at få ham tilbage. Foto: Ritzau Scanpix

Drengen følger nu heller ikke det psykologforløb, som han ellers var begyndt på i Italien.

Tre personer blev efter ulykken anholdt. De tre anholdte var kabelbanens ingeniør, direktør og operative chef, der ifølge offentlige anklager i Verbania, Olimpia Bossi, har udført en "bevidst handling" i forbindelse med dødsulykken.

Ifølge efterforskerne er der blevet "pillet ved" et af sikkerhedsbremsesystemerne for at undgå, at der skulle ske forsinkelser på svævebanen, der går fra feriebyen Stresa til toppen af bjerget Mottarone.

Der var ifølge den offentlige anklager installeret en tjeneste, der deaktiverede nødbremsen, hvilket altså angiveligt resulterede i, at da kabelet knækede, så kunne nødbremsen ikke aktiveres.

På overvågningsvideo fra ulykken kan man angiveligt se, at et kabel knækker, da liften er tæt på endestatioen på toppen af bjerget.

Dermed falder liften ned i dalen, og en stor del af de i alt 15 personer, der er i liften, falder ud.

Sponsoreret indhold