Krimi11. juli 2023

48-årig mand dræbt på Cirkeline Plads: Endnu en anholdt

En 48-årig mand blev i maj fundet dræbt på Cirkeline Plads, nu er der endnu en anholdt i sagen
Manden blev fundet dræbt på Cirkeline Plads 
Manden blev fundet dræbt på Cirkeline Plads
 Foto: Presse-fotos.dk

Endnu en mand er blevet anholdt i sagen om drabet på en mand på Cirkeline Plads i København i maj. Her blev en 48-årig somalisk mand fundet dræbt.

Manden er 32 år, og han blev anholdt mandag i Københavns Lufthavn, da han landede efter en længere udlandsophold.

Politiet har gennem efterforskning fået mistanke om, at manden var involveret i drabet i maj.

Derfor var det blevet koordineret med mandens advokat, at betjente kunne stå klar til at anholde ham ved ankomsten til lufthavnen. Det fortæller Robert Jensen, politikommissær ved Københavns Politi, til Ritzau.

Tirsdag formiddag har han været fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret, og her har dommeren fundet grundlag for at varetægtsfængsle den 32-årige i fire uger.

Retten mener, at hvis manden er på fri fod, er der en risiko for, at han vil vanskeliggøre efterforskningen af sagen ved enten at fjerne spor, advare eller påvirke andre.

Det fremgår ikke, om den netop hjemvendte mand har kæret kendelsen om varetægtsfængsling.

Den 32-årige nægter sig skyldig i den alvorlige sigtelse om drab, men han har i retsmødet erkendt, at han har slået den 48-årige i hovedet med en flaske.

Den dræbte blev stukket i halsen med en kniv eller et andet skarpt redskab, og det kostede ham livet. Drabet fandt sted natten til tirsdag den 9. maj.

Umiddelbart efter drabet blev først to og siden en tredje mand anholdt og sigtet for drab. Mandagens anholdelse er dermed den fjerde anholdelse i sagen.

Allerede i grundlovsforhøret i maj blev de to første anholdte dog løsladt, og de er ikke længere sigtet i sagen, slår politikommissær Robert Jensen nu fast.

- De er ude af billedet. De har ikke noget med sagen at gøre, siger han til Ritzau.

Den tredje, der blev anholdt, blev varetægtsfængslet i sagen den 12. maj.

Der er tale om en 31-årig mand, som stadig er fængslet i sagen. I forbindelse med tirsdagens retsmøde har han fået sin varetægtsfængsling forlænget med yderligere fire uger.

Også han nægter sig skyldig.

Robert Jensen vil ikke sige, hvem politiet mener, førte gerningsvåbnet. Ifølge politikommissæren er der ikke tale om et planlagt drab, men derimod noget, der udspringer af en pludselig uenighed mellem de involverede.

De fængslede og den dræbte kendte ikke hinanden på forhånd. De mødte hinanden i et drikkelag på aftenen op til drabet.

Sponsoreret indhold