Krimi28. februar 2023

47-årig fængslet: Stjal penge til Ukraine

En mand er sigtet for at bedrage sig til 95.000 kroner, som blandt andet skulle gå til danskere i Ukraine

En 47-årig mand er tirsdag blevet varetægtsfængslet af Københavns Byret, sigtet for at have bedraget sig til over 95.000 kroner.

Ifølge sigtelsen sagde han blandt andet, at pengene skulle gå til den ukrainske hærs indsats og danskere, som er soldater i Ukraine.

Den sigtede nægtede sig skyldig.

Han er sigtet for at have bedraget i alt 15 personer. En af dem skal have betalt ham 300 kroner som støtte til at få en dansker, som var død som soldat i Ukraine, hjem. Det gik pengene ifølge politiet ikke til.

En række af personerne har også betalt ham for at få udleveret ballistiske veste og hjelme. Dem fik de eller deres kontaktpersoner ifølge anklagemyndigheden aldrig.

Den 47-årige mand erkendte, at han havde fået betalingerne. Ifølge ham fik flere af de forurettede, det som de havde betalt for.

Men nogle af de forurettede havde ikke, og årsagen var, at det frivillige arbejde var blevet for stort, lød det i grundlovsforhøret.

Han forklarede også, at han havde betalt pengene tilbage til nogle af dem, som havde bedt om at få dem.

Flere af de forurettede betalte den 47-årige mand for klistermærker eller trøjer. Dem kan politiet finde på hans bopæl, forklarede han i grundlovsforhøret.

Sponsoreret indhold